535 vozů ŠKODA pro Státní fond dopravní infrastruktury

› ŠKODA AUTO vítězem dalšího velkého tendru, Státnímu fondu dopravní infrastruktury dodá 535 osobních automobilů
› Vozy ŠKODA opět prokázaly své přednosti, poměrem ceny k užitné hodnotě zastínily konkurenční nabídky
› ŠKODA AUTO Česká republika buduje síť fleetových center, která jsou připravena uspokojit specifické požadavky velkoodběratelů

Mladá Boleslav, 28. června 2017 – Společnost ŠKODA AUTO uspěla ve velkém tendru, který vypsal Státní fond dopravní infrastruktury. Organizaci, spadající pod Ministerstvo dopravy, dodá v průběhu letošního roku 535 vozů modelových řad FABIA, RAPID, OCTAVIA a SUPERB.

„Vozy ŠKODA se těší velké oblibě mezi flotilovými zákazníky, která navíc stále roste. Úspěch v tendru Státního fondu dopravní infrastruktury tento trend potvrzuje. Prosadily se v něm hned 4 modelové řady z našeho portfolia, což vnímáme jako poctu a současně ocenění kvalit našich výrobků napříč celým spektrem nabízených modelů,“ komentoval úspěch ve veřejné soutěži vedoucí prodeje ŠKODA AUTO Česká republika Miroslav Bláha.

Automobilům ŠKODA se ve velkých tendrech a velkoodběratelských zakázkách daří. Od začátku letošního roku bylo prodáno již bezmála 19 000 vozů velkoodběratelům. Z hlediska pořizovacích a provozních nákladů patří k nejvýhodnějším flotilovým vozům na trhu. Nezávislé studie renomovaných institucí ukazují na výhodný poměr mezi kupní cenou a užitnou hodnotou. Servisní náklady se v rámci jednotlivých tříd řadí k těm nejnižším – mezi oceňovanými pozitivy figurují zejména výhodné ceny náhradních dílů a nadprůměrná spolehlivost. Pro fleetové zákazníky hraje důležitou roli také zůstatková hodnota vozu při následném prodeji. Experti se shodují na tom, že vozy ŠKODA si ve svých segmentech drží cenu lépe než většina konkurentů.

Úspěchy při realizaci prodejů velkoodběratelům urychlují budování sítě speciálních prodejních míst – tzv. fleetových center. Ta jsou zaměřena na specifické potřeby flotilových zákazníků. Jedná se o síť vybraných specializovaných obchodních partnerů, kteří v segmentu fleetového prodeje nabízejí jednotný standard a široké portfolio cílených doplňkových služeb. Fleetová centra zajišťují svým zákazníkům přidanou hodnotu při prodeji nových i ojetých vozidel a originálního příslušenství. Samozřejmostí jsou špičkové garance, předprodejní i poprodejní servis, nabídka flotilového financování a pojištění, ale také poradenství při optimalizaci vozových parků. V současnosti se na území ČR nachází 38 fleetových center a další přibývají. Jejich výhod může využít každý, kdo během kalendářního roku odebere alespoň 3 vozy ŠKODA.