Alexa ve ŠKODA Connect: Nově ve třech jazycích

› Zpracování dotazů pomocí hlasového asistenta od Amazonu bude od října 2018 možné i ve francouzském jazyce
› Anglický a německý jazyk budou již brzy dostupné po celém světě
› Komunikace s vozem ŠKODA probíhá z domova pomocí reproduktoru Amazon Echo nebo na dálku díky aplikaci Alexa v chytrém telefonu

Mladá Boleslav, 12. září 2018 – Řidiči vozů ŠKODA budou moci již brzy komunikovat se svým vozem pomocí hlasového asistenta Alexa od Amazonu, díky službám ŠKODA Connect, ve francouzském jazyce. Po německém a anglickém jazyce zavádí společnost ŠKODA AUTO třetí jazyk přesně v okamžiku zahájení pařížského autosalonu v říjnu 2018. Aplikace ŠKODA Connect Alexa Skill, která propojí Alexu se službami ŠKODA Connect, bude také dostupná po celém světě.

Po úspěšné pilotní fázi v Německu a Velké Británii mohou řidiči vozů ŠKODA po celém světě v budoucnu využívat novou službu v anglickém a německém jazyce. Třetím nabízeným jazykem je francouzština. Společnost ŠKODA AUTO tak soustavně usiluje o to, aby pomocí nejnovějších technologií a nabídek služeb ulehčila zákazníkům každodenní používání vozu a jeho ovládání.

Pomocí aplikace ŠKODA Connect Alexa Skill nabízí ŠKODA svým zákazníkům pohodlnější způsob komunikace s vozem. Komunikace je možná z domova přes reproduktor Amazon Echo nebo na dálku odkudkoliv díky aplikaci Alexa v chytrém telefonu.

Trh s hlasovými asistenty rapidně roste a Amazon patří s funkcí Alexa k prvním poskytovatelům a inovátorům v této oblasti technologií. Společnost ŠKODA AUTO sází v oblasti tohoto nového způsobu komunikace na již celosvětově rozšířeného hlasového asistenta, kterého lze propojit s vozem. Alexa se aktivuje pomocí jednoduchých dotazů a následně informuje majitele o jeho voze ŠKODA. Aktuálně je možné zjistit celkový počet ujetých kilometrů, obsah paliva v nádrži, informaci o tom, zda jsou okna a dveře zavřené, zda je vozidlo zamčeno nebo kde se nachází. Kromě toho umí Alexa hlásit průměrnou spotřebu, průměrnou rychlost nebo ujetou vzdálenost podle denního počitadla kilometrů.

Přístup k informacím o vozidle je možný u všech vozů ŠKODA, které mají služby ŠKODA Connect a jsou připojeny k internetu pomocí SIM karty. Podmínkou k používání funkce Alexa je založený účet na Amazonu, přes který se aplikace ŠKODA Connect Alexa Skill aktivuje. Vlastník vozidla musí tento účet propojit s vlastním uživatelským účtem ŠKODA Connect.