,Best Cars 2017‘: ŠKODA OCTAVIA je už počtvrté jedničkou

› Sériový vítěz: ŠKODA OCTAVIA byla čtenáři časopisu ,auto, motor und sport‘ už počtvrté v řadě zvolena nejlepším importovaným kompaktním vozem v Německu
› Bestseller značky: Dodávky modelu ŠKODA OCTAVIA zákazníkům na celém světě vzrostly na více než 436 000 vozů, Německo zaznamenalo více než 58 000 registrací
› Výrazně modernizovaná ŠKODA OCTAVIA přichází také ve verzích SCOUT a RS

Mladá Boleslav/Stuttgart, 26. ledna 2017 – ŠKODA OCTAVIA je opět jedničkou mezi importovanými kompaktními vozy. Tak rozhodli čtenáři odborného časopisu ,auto, motor und sport‘ v anketě ,Best Cars‘. Již počtvrté za sebou se bestseller značky dokázal prosadit v silné konkurenci. Se svěžím designem, atraktivními prvky výbavy a technickými novinkami vyrazí výrazně přepracovaná OCTAVIA po své březnové premiéře k prodejcům.

V roce 2016 dodala ŠKODA svým zákazníkům na celém světě více než 436 000 vozů řady OCTAVIA. Z toho bylo více než 58 000 nových vozů OCTAVIA registrováno v Německu. Tím se tento kompaktní model dostal do první desítky ve statistice registrací německého Spolkového úřadu pro motorová vozidla (KBA) a co do počtu registrací se stal nejúspěšnějším importovaným vozem v Německu.

V těchto úspěších bude ŠKODA v prvním pololetí 2017 pokračovat uvedením modernizovaného modelu ŠKODA OCTAVIA na trh. Výrazně přepracovaný model zaujme nově tvarovanou přídí a zádí i atraktivními prvky výbavy. Patří mezi ně mimo jiné světlomety s technologií Full LED a vysoce moderní řešení asistenčních systémů, infotainmentu a konektivity. Jako druhý model palety značky ŠKODA po novém SUV ŠKODA KODIAQ získává přepracovaná OCTAVIA do sériové výbavy i online-služby Care Connect. Z modernizace modelové řady profitují také verze ŠKODA OCTAVIA SCOUT a ŠKODA OCTAVIA RS. Přepracovaná OCTAVIA RS je se svým motorem 2,0 TSI posíleným na 169 kW (230 k) a s maximální rychlostí 250 km/h nejrychlejší sériově vyráběnou Octavií v historii automobilky.

Čtenářská anketa „Best Cars“ renomovaného odborného časopisu ,auto, motor und sport‘ se letos konala již po jednačtyřicáté. Čtenáři mohli volit z celkem 378 modelů v jedenácti kategoriích. Ve třídě kompaktních vozů se prosadila ŠKODA OCTAVIA se 17,5 procenty všech odevzdaných hlasů jako jednička mezi importovanými vozy. Bestseller značky tím oslavil už čtvrté vítězství v anketě ,Best Cars‘ v řadě.