Celozávodní dovolená: ŠKODA AUTO optimalizuje a rozšiřuje výrobu

› Dvou až třítýdenní celozávodní dovolená v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí
› ŠKODA AUTO využije dnů bez výroby pro rozšíření a údržbu výroby a výrobních zařízení
› Závod Kvasiny se bude připravovat na rozšíření výroby

Mladá Boleslav, 27. července 2015 – I během chystané celozávodní dovolené se bude ve všech třech domácích výrobních závodech ŠKODA AUTO intenzivně pracovat. ŠKODA AUTO využije dvou až třítýdenní přestávku pro optimalizaci výroby v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí. Zvláštní důraz přitom bude kladen na rozšíření výroby v závodu v Kvasinách. Tam celozávodní dovolená začala již dnes a potrvá až do 14. srpna. V Mladé Boleslavi a Vrchlabí bude údržba probíhat od 3. do 14. srpna.

„Dobu, kdy bude zastavena výroba, efektivně využijeme k cílené optimalizaci a úpravě našich výrobních zařízení. V příštích týdnech, tedy i po celozávodní dovolené, se budeme soustředit především na plánované rozšíření výroby v závodě Kvasiny,“ říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO odpovědný za výrobu a logistiku.

Ve výrobním závodě v Kvasinách sjíždí od letošního roku z linek nová generace modelu ŠKODA Superb a ŠKODA Superb Combi, kromě toho se zde vyrábí i kompaktní SUV ŠKODA Yeti. V příštích letech vzroste výrobní kapacita tohoto závodu až na 280 000 vozů ročně. Během letošní třítýdenní odstávky výroby se bude intenzivně pracovat na řadě projektů. Mimo jiné budou instalována nová zařízení v lakovně a přebudovány a rozšířeny výrobní linky ve svařovně. Optimalizována a rozšířena bude i montáž. Současně budou intenzivně pokračovat práce na stavbě nové logistické haly.

V hlavním výrobním závodě společnosti ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi budou práce o celozávodní dovolené zaměřeny na údržbu a opravy zařízení na obou výrobních linkách MB I a MB II. Před zahájením dovolené proto budou tyto montážní linky vyprázdněny. Údržba proběhne rovněž v provozech lisovny a svařovny. V lakovně bude vybudována nová chladící zóna a ve výrobě agregátů na lince bloku válců dojde k modernizaci tlakového a montážního stroje.

V závodě Vrchlabí postupně dochází k rozšíření kapacity pro výrobu převodovek DQ 200. Od roku 2012 se v tomto závodě vyrábí moderní přímo řazené převodovky typu DQ 200, které se používají nejen v modelech značky ŠKODA, ale i ve vozech dalších značek koncernu Volkswagen. Do jara roku 2016 vzroste výrobní kapacita z 1 500 na 2 000 převodovek denně. Práce, které k tomu budou potřebné, budou o celozávodní dovolené prováděny se zvýšenou intenzitou.

Kromě projektů ve výrobních závodech bude společnost ŠKODA AUTO během celozávodní dovolené realizovat i další investice. Během letních prázdnin budou například modernizovány učebny firemního Středního odborného učiliště strojírenského v Mladé Boleslavi. Mimo to se žáci dočkají i nové jídelny.

150727 Celozavodni dovolena – SKODA AUTO optimalizuje a rozsiruje vyrobu.__

Související články Na základě štítků: Kvasiny, Mladá Boleslav, Oeljeklaus, Střední odborné učiliště, Vrchlabí, výroba