Christian Strube je novým členem představenstva ŠKODA AUTO za oblast Technického vývoje

› Christian Strube byl dosud vedoucím vývoje karoserie značky Volkswagen
› Dosavadní člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast Technického vývoje, Dr. Frank Welsch, převzal vedení Technického vývoje značky Volkswagen

Mladá Boleslav, 11. prosince 2015 – S účinností od 1. prosince 2015 převzal Christian Strube (52) v představenstvu společnosti ŠKODA AUTO zodpovědnost za oblast Technického vývoje. V této funkci vystřídal Dr. Franka Welsche (51), který nyní řídí Technický vývoj značky Volkswagen.

V osobě Christiana Strubeho získává oblast Technického vývoje automobilky ŠKODA zkušeného špičkového inženýra. Strube vystudoval obor Lodní technika na vysoké škole ve Flensburgu. Roku 1991 pak zahájil svou kariéru v koncernu Volkswagen. Po několika letech práce v oblasti Technického vývoje koncernu Volkswagen ve Wolfsburgu převzal postupně různé vedoucí funkce v Německu i v zahraničí, mimo jiné byl vedoucím vývoje karoserií a vnitřních výbav společnosti Volkswagen de Mexico. Od 1. září 2012 byl Strube vedoucím vývoje karoserií značky Volkswagen.

„Jsme rádi, že pan Strube, jako velmi zkušený inženýr převzal vedení Technického vývoje ŠKODA AUTO. S ním budeme důsledně pokračovat v obnově a rozšiřování modelové palety značky ŠKODA,“ řekl Bernhard Maier, předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO.

Dr. Frank Welsch, který se jako vedoucí Technického vývoje ŠKODA AUTO rozhodující měrou podílel na největší modelové ofenzívě v historii automobilky, převzal 1. prosince 2015 vedení Technického vývoje značky Volkswagen.

Bernhard Maier poděkoval Dr. Franku Welschovi za jeho mimořádně úspěšnou práci pro společnost: „Dr. Frank Welsch posunoval kupředu modelovou ofenzívu značky ŠKODA s velkým osobním nasazením a dovedl značku do nové éry v oblasti techniky.“

151211 Christian Strube je novým členem představenstva ŠKODA AUTO