Neobyčejné příběhy ve ŠKODA Muzeu

› Na jaro připravilo ŠKODA Muzeum další sérii oblíbených přednášek pod názvem „Neobyčejné příběhy“
› Pestrý výběr témat od prvních vozidel až po vznik řady Superb
› ŠKODA Muzeum naplňuje svou koncepci ideálního místa pro zajímavé výstavy i společenské akce a setkání

Mladá Boleslav, 2. dubna 2015 – ŠKODA Muzeum připravilo pokračování oblíbených přednášek na zajímavá témata z historie firmy. Jarní série má pět dílů a automobilka ŠKODA si i jejich prostřednictvím připomene 120. výročí svého založení.​

„Jarní pásmo přednášek startuje 29. dubna a stejně jako v minulosti čekají na návštěvníky mimořádně zajímavá povídání na témata, která jsou spjata s historií značky, avšak nejsou obecně známá,“ říká Andrea Frydlová, vedoucí ŠKODA Muzea. Právě díky tomuto charakteru přednášky v uplynulých letech získaly velkou oblibu. Letos čeká na návštěvníky pět atraktivních témat:

29. dubna 2015
Superb – chlouby značky ŠKODA
Základní stavební kámen luxusu a elegance řady Superb byl položen před více než osmdesáti lety, dnes je jeho ztvárněním zcela nová generace. O historii prestižních vozů ŠKODA Superb pohovoří znalec, publicista Jan Tuček.

6. května 2015
Po stopách Gordon-Bennettova poháru
Motoristický publicista a aktivní motorkář Petr Hošťálek vtáhne návštěvníky do děje při vyprávění o své cestě, která s motocyklem L&K po 110 letech vedla po trase z Prahy do Vídně.

13. května 2015
Letec Metoděj Vlach
Jeden ze zakladatelů mladoboleslavského Klubu přátel historického létání Vladimír Handlík odhalí dobrodružné počátky letectví na Mladoboleslavsku, na jejichž prahu stál Metoděj Vlach, motorář společnosti Laurin & Klement.

20. května 2015
Rallye psaná okřídleným šípem
Celoživotní fanoušek automobilových soutěží, zejména Rallye Bohemia, Jaroslav Mansfeld připomene řadu pozoruhodných okamžiků mladoboleslavského motorsportu.

27. května 2015
Voituretta nebyla první
Až na samý počátek automobilové historie v Mladé Boleslavi vezme posluchače erudovaný znalec Jan Králík, který zmíní nejen první dvoustopé vozidlo značky Laurin & Klement.

Přednášky v moderním sále ŠKODA Muzea na třídě Václava Klementa začínají v uvedených termínech vždy v 17:30, vstup je pro veřejnost zdarma.

150402 Neobycejne pribehy ve SKODA Muzeu

150402 Neobyčejné příběhy – plakát