Pozice vozů ŠKODA 4×4 na trhu

› Pohon všech kol k dispozici pro 4 modelové řady a 13 modelových variant
› Více než 700 000 prodaných vozů značky ŠKODA s pohonem 4×4 od roku 1999
› ŠKODA KODIAQ: nejžádanější model s pohonem všech kol z celého portfolia vozů ŠKODA 4×4

Pohon všech kol je u značky ŠKODA k dispozici ve čtyřech modelových řadách, které společně pokrývají důležité tržní segmenty. ŠKODA má díky tomu v těchto třídách širokou nabídku verzí 4×4 na trhu. Největší zájem o variantu 4×4 projevují zákazníci u SUV modelu ŠKODA KODIAQ. Verzi s pohonem všech kol si objednává 60 % z nich. Celkem má značka ŠKODA aktuálně v nabídce 13  odelových verzí s pohonem všech kol.

Značka ŠKODA není v segmentu vozů s pohonem všech kol žádným nováčkem

Značka ŠKODA není v segmentu vozů s pohonem všech kol žádným nováčkem a svou kompetenci, získanou bezmála dvěma desítkami let zkušeností s pohonem 4×4 zúročuje i v aktuální modelové nabídce. Úspěšná novodobá historie vozů ŠKODA 4×4 se začala psát v 1999, kdy byl na trh uveden první sériový mladoboleslavský model s pohonem všech kol ŠKODA OCTAVIA COMBI 4×4. O tři roky později, v roce 2002, se lepší trakce dočkal i vůz ŠKODA OCTAVIA v karosářské verzi liftback. Následovala druhá generace modelové řady OCTAVIA a v roce 2008 ji doplnil model ŠKODA SUPERB 4×4. Portfolio modelů s pohonem všech kol se dále rozšířilo v roce 2009 o modely ŠKODA SUPERB COMBI 4×4 a ŠKODA YETI 4×4. Aktuálně značka ŠKODA nabízí pohon všech kol ve čtyřech ze svých sedmi modelových řad.

CZ_03_Vyroba_vozu_SKODA_v_letech_1999_2017_RET

Stáhnout PDF          Stáhnout JPG

Portfolio vozů ŠKODA 4×4

Díky speciálním modelovým verzím má zákazník možnost zvolit pohon 4×4 dokonce ve třinácti modelových variantách:
CZ_02_Portfolio_vozu_SKODA_4x4_RET

Stáhnout PDF      Stáhnout JPG

ŠKODA díky tomuto výjimečně obsáhlému modelovému portfoliu pokrývá svou nabídkou pohonu 4×4 hned tři zásadní tržní segmenty - nižší střední třídu, kompaktní SUV a střední třídu To, co činí nabídku modelů ŠKODA 4×4 tak úspěšnou napříč různými preferencemi zákazníků i jednotlivými zeměmi, je skutečnost, že si zákazníci mohou u daného modelu pohon všech kol kombinovat jak s benzinovými tak naftovými motory, manuálními nebo automatickými dvouspojkovými převodovkami a v neposlední řadě i s různými výbavami.

Rostoucí obliba

ŠKODA má aktuálně nejbohatší nabídku modelů s pohonem všech kol ve své historii a rozšiřování portfolia jde ruku v ruce s rostoucí oblibou těchto verzí u zákazníků. Zatímco v roce 2015 automobilka vyrobila 68 000 vozů s pohonem všech kol, o rok později to bylo již 79 000 a v roce 2017 společnost ŠKODA AUTO poprvé ve své historii překonala hranici 127 000 vyrobených vozů s pohonem 4×4, když poptávka meziročně vzrostla o 50 %. CZ_04_Vyroba_vozu_SKODA_v_letech_-2013_2017_RET

Stáhnout PDF              Stáhnout JPG

Kumulovaně se pak pro jeden z modelů ŠKODA 4×4 od roku 1999 rozhodlo na celém světě již více než 700 000 zákazníků. Z modelového portfolia vozů ŠKODA 4×4 je momentálně s přehledem nejoblíbenější vůz ŠKODA KODIAQ, u kterého si pohon všech kol objednává 60 % zákazníků a za rok 2017 se této verze vyrobilo téměř 60 000 kusů.
CZ_05_Vyroba_vozu_SKODA_v_roce_2017_RET

Stáhnout PDF      Stáhnout JPG

Současný úspěch a obliba značky ŠKODA v segmentu 4×4 je výsledkem dlouhodobé modelové strategie, která se nezaměřuje pouze na modely SUV, ale vychází vstříc i těm zákazníkům, kteří chtějí lepší trakci i u klasických modelových řad OCTAVIA a SUPERB, kde se velké popularitě těší zejména kombinace s karosářskou verzí kombi.

CZ_06_Nejvetsi_trhy_pro_vozy_SKODA_4x4_v_roce_2017_RET

Stáhnout PDF      Stáhnout JPG