ŠKODA AUTO je po čtrnácté v řadě partnerem Zlín Film Festivalu

› Již 56. ročník Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně tradičně s podporou ŠKODA AUTO
› Dopravu pro hosty festivalu zajišťuje 27 vozů ŠKODA
› ŠKODA AUTO je prostřednictvím rozmanitých projektů sponzorem špičkové kultury v České republice

Mladá Boleslav/Zlín, 26. května 2016 – ŠKODA AUTO je i letos partnerem a poskytovatelem vozového parku pro Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně. Tato spolupráce trvá již 14. sezónu.

„Za 56 let konání festivalu se Zlín etabloval jako prestižní místo pro setkávání významných světových osobností a tvůrců filmů pro děti a mládež. Nás těší, že flotila vozů ŠKODA svým dílem napomůže bezchybnému průběhu festivalu,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO.

Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě se koná ve Zlíně – letošní ročník začíná již tento pátek 27. května a potrvá do 3. června. Účastníkům z 56 zemí celého světa bude představeno celkem 361 hraných filmů, z toho 14 ve světové, 43 v mezinárodní a 135 v české premiéře.

Pořadatelé vloni zaznamenali rekordní návštěvnost, když byla překonána hranice 120 000 diváků a hostů, což je historicky nejvyšší hodnota od založení festivalu v roce 1961. Také letos se očekáva velký zájem publika.

ŠKODA AUTO se již počtrnácté řadí k hlavním partnerům festivalu. Automobilka poskytuje organizátorům flotilu 27 stříbrných vozů Octavia a Superb, zajišťujících mobilitu účastníků a organizátorů festivalu.

Velké oblibě se u návštěvníků těší i doprovodný program v podobě akce „Den se ŠKODA AUTO“. Ten proběhne v rámci zahájení festivalu v pátek 27. 5. a jeho součástí budou interaktivně koncipované a zábavné ukázky výuky dopravních pravidel a dopravní bezpečnosti, ale také představení partnerských projektů, které ŠKODA AUTO podporuje – například nadace Na kole dětem s hlavním protagonistou Josefem Zimovčákem, mistrem světa v jízdě na vysokém kole. Na dětské návštěvníky zde čeká i řada soutěží o věcné ceny.

Partnerství s filmovým festivalem ve Zlíně je součástí sponzorských aktivit společnosti ŠKODA AUTO. Automobilka dlouhodobě patří k největším sponzorům kulturních institucí a kulturních akcí v ČR. Do této oblasti patří i spolupráce s Českou filharmonií, podpora Národního divadla, Národního muzea, Národního technického muzea a mezinárodního operního festivalu Smetanova Litomyšl.