ŠKODA KODIAQ 4×4: Nejoblíbenější model z nabídky vozů ŠKODA 4×4

› Verzi 4×4 si u modelu ŠKODA KODIAQ v roce 2017 vybralo téměř 60 000 zákazníků
› Maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla až 2 500 kg, asistent pro couvání s přívěsem Trailer Assist
› Atraktivní modelové verze ŠKODA KODIAQ SCOUT 4×4 a ŠKODA KODIAQ SPORTLINE 4×4

Verze s pohonem všech kol mají u modelu ŠKODA KODIAQ jasnou dominanci. Velké rodinné SUV si s pohonem 4×4 objednávají zhruba dvě třetiny zákazníků, což z něj činí nejoblíbenější model v nabídce vozů ŠKODA 4×4. Model ŠKODA KODIAQ nabízí až sedm míst k sezení, mimořádnou prostornost a přesvědčivou schopnost tažení přípojného vozidla o maximální hmotnosti až 2 500 kg.

Vůz ŠKODA KODIAQ je pro mladoboleslavskou automobilku jedním z klíčových modelů, který rovněž začal psát zcela novou kapitolu značky ŠKODA, neboť byl prvním modelem nové SUV ofenzívy. Model ŠKODA KODIAQ patří délkou 4 697 mm až na horní hranici kompaktních vozů SUV a svou mimořádnou prostornost dokazuje i skutečností, že může být jako první vůz značky ŠKODA v historii vybaven i třetí řadou sedadel a může tedy převážet až sedm osob. Výjimečnou praktičnost podtrhuje i objem zavazadlového prostoru, který může činit až 2 065 l a  terý vůz ŠKODA KODIAQ přímo předurčuje pro aktivní trávení volného času s rodinou. S modelem KODIAQ značka ŠKODA rovněž zahájila zcela novou éru konektivity. Díky systému ŠKODA Connect s permanentním připojením k internetu je řidiči a posádce neustále k dispozici široká škála služeb.

Vůz ŠKODA KODIAQ se ihned po svém představení stal celosvětově velmi žádaným modelem, a tak není divu, že k jeho dobrodružnému charakteru volí zákazníci ve zhruba 60 % případů pohon 4×4. Vůz ŠKODA KODIAQ je tak nejžádanějším modelem s pohonem všech kol z celé nabídky vozů značky ŠKODA.

KDYŽ SE ČTENÁŘ ZEPTÁ:
JAKÝ MODEL ZNAČKY ŠKODA MÁ NEJVĚTŠÍ SVĚTLOU VÝŠKU?

S hodnotou 194 mm je to model ŠKODA KODIAQ SCOUT, který má oproti standardnímu provedení rovněž zvětšené nájezdové úhly vpředu (20,1°) i vzadu (22,8°).

S pohonem 4×4 a motorem 2,0 TDI o výkonu 110 kW má vůz ŠKODA KODIAQ aktuálně největší maximální přípustnou hmotnost přípojného vozidla ze všech vozů ŠKODA – může táhnout přívěs o celkové hmotnosti až 2 500 kg. Při manévrování s ním přijde vhod i praktický asistent pro couvání s přívěsem (Trailer Assist), který při pomalé jízdě vzad převezme kontrolu nad řízením vozu a tedy i celé soupravy.

Nejmodernější techniku 4×4 s mezinápravovou lamelovou spojkou páté generace je možno kombinovat téměř se všemi pohonnými jednotkami, které jsou pro model ŠKODA KODIAQ v nabídce. Na výběr je rovněž manuální šestistupňová převodovka nebo automatická dvouspojková sedmistupňová převodovka DSG.

V modelových variantách ŠKODA KODIAQ SCOUT a ŠKODA KODIAQ SPORTLINE vychází tato modelová řada vstříc také individualistům, kteří touží nejen po větší míře odlišení, ale vyžadují například i lepší trakci či zvládání jízdy terénem. Varianta ŠKODA KODIAQ SCOUT je v nabídce výhradně s pohonem všech kol a bohatou výbavou, která klade důraz na častější pohyb mimo zpevněné cesty. Motor a podvozek je chráněn paketem pro špatné cesty. Výborné osvětlení prostoru před vozidlem zajišťují Full LED přední světlomety a LED mlhové světlomety. Světlá výška vozu ŠKODA KODIAQ SCOUT činí 194 mm. V porovnání se standardní verzí má také zvýšené nájezdové úhly vpředu i vzadu. Také model ŠKODA KODIAQ SPORTLINE se vyrábí s pohonem všech kol, který v tomto případě pomáhá dynamicky laděnému vozu zejména v jeho suverénních jízdních vlastnostech a trakci na asfaltu.

tech-data_cs

stahnout_cs