ŠKODA OCTAVIA 4×4: Pohon všech kol je u bestselleru stále populárnější

› Zájem zákazníků o verzi s pohonem všech kol se u bestselleru značky ŠKODA v roce 2017 dále zvýšil
› Vysoké užitné vlastnosti zůstávají zachovány, pohon 4×4 je pro řidiče dalším významným benefitem
› Velkorysé možnosti kombinací motorů, karosářských verzí a výbav s pohonem 4×4
› Pohon všech kol je k dispozici i pro modelové verze ŠKODA OCTAVIA SCOUT a ŠKODA OCTAVIA RS

V lednu loňského roku představila mladoboleslavská automobilka výrazně modernizovanou verzi třetí generace svého bestselleru ŠKODA OCTAVIA. Tato modelová řada patří již léta do žebříčku 10 nejprodávanějších evropských vozů. Stále rostoucí zájem zákazníků se projevil i u modelu s označením 4×4, pro který se v minulém roce rozhodlo bezmála 30 000 řidičů.

Nebyl by to snad ani typický model ŠKODA OCTAVIA, kdyby nenabízel zákazníkům velkou volnost při výběru typu motoru, převodovky, karosářské verze či výbavy, přičemž pohon všech kol představuje pro početnou cílovou skupinu další atraktivní možnost volby. Elektronicky řízenou lamelovou spojku inteligentního pohonu 4×4 si může zákazník objednat jak do karosářské verze liftback modelu ŠKODA OCTAVIA, tak do praktické varianty ŠKODA OCTAVIA COMBI. Stejně tak může volit mezi zážehovým či vznětovým motorem a manuální nebo automatickou dvouspojkovou převodovkou. V Německu, na největším trhu vozů ŠKODA s pohonem všech kol, se v roce 2017 rozhodlo pro vůz ŠKODA OCTAVIA 4×4 přibližně 5 900 zákazníků. Tento vůz se ale těší velké oblibě zejména v severských a alpských zemích. Ve Švýcarsku se v roce 2017 pro pohon všech kol u modelu ŠKODA OCTAVIA rozhodlo 4 600 zákazníků, do Rakouska dodala společnost ŠKODA AUTO 3 000 vozů. K nejvýznamnějším severským trhům patří Norsko (2 350 vozů) a Švédsko (1 800 vozů).

Vůz ŠKODA OCTAVIA 4×4 samozřejmě využívá nejmodernější poslední generaci mezinápravové lamelové spojky a je vybaven zadní víceprvkovou nápravou s jedním podélným ramenem, třemi příčnými rameny a torzním stabilizátorem, což vozu zajišťuje příkladnou ovladatelnost a vysoký cestovní komfort. Modely s pohonem všech kol mohou táhnout přívěsný vozík s hmotností až 2 000 kg (platí pro verzi 2,0 TDI/110 kW).

Pouze v karosářské verzi kombi a výhradně s pohonem všech kol je již tradičně nabízen model ŠKODA OCTAVIA SCOUT. Robustní kombi se zvýšenou světlou výškou si získává přízeň zákazníků nejen svými užitnými vlastnostmi, ale i atraktivním vzhledem s celou řadou designových a funkčních prvků. Na rozdíl od běžného modelu ŠKODA OCTAVIA s pohonem všech kol disponuje verze SCOUT, stejně jako obě SUV značky ŠKODA, elektronickým režimem Off-road, který výrazně přispívá k lepším jízdním výkonům i v těžším terénu.

Také sportovní modelová varianta ŠKODA OCTAVIA RS je v nabídce ve verzi s pohonem všech kol, a to v kombinaci s naftovým motorem 2,0 TDI o výkonu 135 kW a dvouspojkovou převodovkou DSG. Díky lepší trakci vykazuje toto provedení o 0,3 s lepší zrychlení z 0 na 100 km/h než stejná verze s pohonem předních kol. Zákazník si může zvolit jak karosářskou verzi liftback, tak praktickou verzi kombi. V roce 2017 zvolila třetina zájemců o model ŠKODA OCTAVIA RS 2,0 TDI provedení s pohonem 4×4.

KDYŽ SE ČTENÁŘ ZEPTÁ:
V JAKÝCH EXOTICKÝCH ZEMÍCH SE PRODÁVÁ ŠKODA OCTAVIA 4×4?
ŠKODA OCTAVIA s pohonem všech kol našla v roce 2017 své zákazníky například v Austrálii, na Novém Zélandu, v Chile, na Islandu, v Izraeli, v Iráku či na Tchaj-wanu.
KTERÉ TRHY JSOU PRO VOZY ŠKODA OCTAVIA 4×4 NEJDŮLEŽITĚJŠÍ?
Doma je ŠKODA OCTAVIA 4×4 především v Evropě: Nejdůležitějšími trhy pro vozy ŠKODA OCTAVIA s pohonem všech kol jsou Německo, Česká republika, Švýcarsko, Rakousko a dále Skandinávie, Velká Británie nebo Polsko.

tech-data_cs

stahnout_cs