ŠKODA podporuje charitativní běh s Teribearem pro děti v nouzi

› Běh pro dobrou věc: ŠKODA AUTO je partnerem desetidenního charitativního běhu v Praze na podporu znevýhodněných dětí
› Charitativní běh bude 22. září probíhat i v Mladé Boleslavi
› Dalším společným projektem ŠKODA AUTO a Nadace Terezy Maxové dětem je vzdělávací fond

Mladá Boleslav, 6. září 2016 – ŠKODA AUTO opět podporuje děti a mladé lidi v nouzi prostřednictvím generálního partnerství akce „Teribear hýbe Prahou“ a „Teribear hýbe Mladou Boleslaví“. Pod záštitou Nadace Terezy Maxové dětem proběhne od 8. do 17. září desetidenní dobročinná akce na pražské Letenské pláni, 22. září se akce přesune do domovského města automobilky ŠKODA – do Mladé Boleslavi.

„Pro ŠKODA AUTO má společenská odpovědnost velký význam, péče o znevýhodněné děti je přitom jednou z hlavních priorit,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO zodpovědný za oblast řízení lidských zdrojů. „Těší nás, že po loňském úspěšném startu spolupráce jsme i letos generálním partnerem dobročinného běhu a můžeme tak společně pomoci dětem, které čelí nepřízni osudu,“ dodává B. Wojnar!.

Charitativní akce „Teribear hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem“, jejímž cílem je podpořit znevýhodněné děti, proběhne v Praze od 8. do 17. září. Na Letenské pláni vznikne trasa dlouhá 1,3 km se startem poblíže metronomu. Každý účastník, který se předem registroval na internetových stránkách pořadatele (www.teribear.cz), může opakovaně absolvovat libovolný počet kol, a to jak ve dne, tak v noci. Kilometry se zaznamenávají na elektronické konto pomocí čipu, takže účastníci mají prostřednictvím průběžné výsledkové listiny přehled o tom, jak pomohli. Čip lze zakoupit buď online, nebo přímo na startu za 100 Kč. Za každý zdolaný kilometr věnují partneři akce 50 Kč na pomoc dětem a mladým lidem v nouzi.

V Praze poběží i tým ŠKODA složený ze zaměstnanců automobilky. Ti přitom tvoří velké procento účastníků běhu „Teribear hýbe Mladou Boleslaví“, který se uskuteční 22. září v areálu na Krásné louce. Výtěžek z tohoto běhu bude věnován dětskému domovu v Nymburce.

„Jsem velice ráda, že Teribear má už podruhé možnost rozhýbat Mladou Boleslav. Loňský ročník dopadl nad očekávání dobře, a tak jsme mohli podpořit částkou bezmála 200 000 Kč Dětský domov Krnsko. Věřím, že i v letošním roce se fanoušci pohybu a pomoci dobré věci sejdou v hojném počtu a svými kilometry podpoří děti z dětského domova Nymburk,“ uvedla patronka a zakladatelka nadace, Tereza Maxová.

ŠKODA AUTO spolu s Nadací Terezy Maxové dětem též založily Vzdělávací fond. Jeho cílem je podpořit v oblasti vzdělávání a osobního rozvoje znevýhodněné děti vyrůstající v ústavních zařízeních ve Středočeském a Královéhradeckém kraji.

„Ve ŠKODA AUTO čelíme mnoha výzvám budoucnosti v oblasti techniky a věříme, že vzdělání je správná cesta, jak se na tyto výzvy připravit. Bohužel podpora vzdělávání není pro každého samozřejmostí. Jsme proto velice rádi, že tímto Vzdělávacím fondem podpoříme právě znevýhodněné děti, a pomůžeme jim tak do budoucna uspět na trhu práce,“ říká Michal Kadera, vedoucí Vnějších vztahů.

160906 ŠKODA podporuje charitativní běh s Teribearem pro děti v nouzi