ŠKODA SUPERB 4×4: S jistotou vždy bezpečně v cíli

› Díky pohonu všech kol má vlajková loď značky ŠKODA za všech okolností perfektní trakci
› Každý šestý zákazník volí vůz ŠKODA SUPERB ve verzi s pohonem všech kol
› Pohon všech kol je k dispozici pro čtyři pohonné jednotky
› Od roku 2008 se pro model ŠKODA SUPERB 4×4 předchozí a aktuální generace rozhodlo již přes 100 000 řidičů

Také u tohoto vrcholného modelu mladoboleslavské automobilky volí provedení 4×4 stále více zákazníků. Vždyť se pro předchozí a současnou generaci vozu ŠKODA SUPERB 4×4 rozhodlo od roku 2008 již více než 100 000 zákazníků. V roce 2017 opustilo výrobní závod zhruba 15 % vozů ŠKODA SUPERB vybavených pohonem všech kol.

Kromě sebevědomého expresivního vzhledu patří k silným stránkám vrcholného modelu ŠKODA SUPERB také inovativní technologie, mimořádná prostornost, vysoký jízdní komfort a jedinečné užitné vlastnosti. Jako součást nejmodernějších bezpečnostních, jízdních a komfortních asistentů zprostředkovává ŠKODA Connect širokou škálu online služeb.

Pohon všech kol se u modelové řady SUPERB objevil poprvé v druhé generaci v roce 2008; o rok později byl pohon 4×4 integrován i do verze ŠKODA SUPERB COMBI. Pro obě karosářské varianty je samozřejmě k dispozici i v aktuálním provedení v kombinaci se čtyřmi pohonnými jednotkami – dvěma vznětovými a dvěma zážehovými agregáty.

Svou pozici vlajkové lodi značky ŠKODA dokazuje model ŠKODA SUPERB zejména ve své vrcholné motorizaci 2,0 TSI/206 kW. Ta je vždy kombinována s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem 4×4. I díky perfektní trakci zrychlí tento vůz z 0 na 100 km/h během pouhých 5,8 s, což je nejlepší hodnota v rámci celého aktuálního modelového portfolia mladoboleslavské automobilky.

Verze ŠKODA SUPERB 4×4 a ŠKODA SUPERB COMBI 4×4 vybavené vznětovým motorem 2,0 TDI o výkonu 110 kW mohou táhnout přívěs o celkové hmotnosti až 2 200 kg. K dalším trumfům vozu ŠKODA SUPERB patří jeho mimořádný zavazadlový prostor, jehož objem činí v karosářské verzi liftback 625 l a u modelu ŠKODA SUPERB COMBI dokonce 660 l.

KDYŽ SE ČTENÁŘ ZEPTÁ:
JE ŠKODA OCTAVIA RS 245 NEJRYCHLEJŠÍM MODELEM V NABÍDCE?

Není. Předčí ji vrcholné provedení modelu ŠKODA SUPERB s motorem 2,0 TSI/206 kW, kterému k bezproblémovému přenosu výkonu na vozovku pomáhá standardně dodávaný pohon všech kol s mezinápravovou lamelovou spojkou páté generace. Zatímco nejvyšší rychlost mají oba vozy shodně omezenou na 250 km/h, ve zrychlení z 0 na 100 km/h citelně vítězí vůz ŠKODA SUPERB s hodnotou 5,8 s oproti 6,6 s u modelu ŠKODA OCTAVIA RS 245.

Pro řidiče, kteří i v této třídě reprezentativních vozů touží po dynamičtějším designu, nabízí značka ŠKODA modelovou verzi ŠKODA SUPERB SPORTLINE, která díky odpovídajícím změnám ve výbavě a vzhledu podtrhuje sportovní styl. I toto provedení si mohou zákazníci zkombinovat s pohonem všech kol.

tech-data_cs

stahnout_cs