Održan kongres Evropske biciklističke unije

› Održan kongres Evropske biciklističke unije u Pragu
› Predstavnici Biciklističkog saveza Srbije učestvovali na kongresu Evropske biciklističke unije
› Kompanije Škoda Auto a.s. i Autočačak godinama pružaju podršku biciklizmu

Beograd, 14. mart 2023 – Kongres UEC, Evropske biciklističke unije, koji je početkom marta održan u Pragu, naravno nije mogao da prođe bez Tour de France-a i oficijalnog partnera Škode, a promociji novog vozila češkog automobilskog giganta u Pragu, prisustvovali su i predsednik Biciklističkog saveza Srbije, profesor Radomir Pavlović i potpredsednik BS Srbije Dušan Gojić.

Izuzetna je čast, kaže potpredsednik BS Srbije Dušan Gojić – i veliko zadovoljstvo jer je Škoda, zahvaljujući ogromnoj pomoći prijatelja iz kompanije Autočačak, već godinama uz srpske bicikliste i našu najveću biciklističku trku, veoma cenjenu na svim meridijanima „Trku kroz Srbiju“.

Škoda, koja je izrasla u pravog automobilskog giganta, koji ruši prodajne rekorde na svim meridijanima, nije samo oficijalno vozilo Tour de France-a, već u neku ruku i zaštitni, prepoznatljivi znak svih trka.

ŠKODA AUTO pokazuje svoju posvećenost Tour de France-u kao zvaničnom glavnom partneru i 2023. godine, sada već punih 19 godina.

I ove godine, od 1. jula, kada u španskom Bilbaou startuje prve etapa Tour de France-a, sve do cilja 23. jula na Jelisejskim poljima u Parizu, Škoda će predvoditi karavan na putešestviju dugom 3.500 kilometara.

Pored modela Škoda Eniaq iV, potpuno električnog automobila u kom će biti direktor trke Kristijan Prudom, u karavanu će biti ogromna flota najmodernijih Škoda sa hibridnim, plug-in hibridnim, električnim pogonom, a sve u skladu sa posvećenošću češke kompanije očuvanju životne sredine i smanjenju emisije štetnih gasova.

Tokom Tour de France-a, crvena Škoda broj 1 je više od običnog automobila, ona je kontrolni toranj, kontrolni centar i pouzdan prijatelj. „Oduševljeni smo što ovu saradnju možemo produžiti sa efikasnim, pouzdanim i dinamičnim partnerom“, kaže i čuveni direktor najčuvenije trke na svetu Kristijan Prudom.

Potpis za fotografije: Profesor Radomir Pavlović, David Lapartient predsednik UCI, Enriko Dela Caza predsednik UEC i Dušan Gojić
Foto: Dušan Gojić uz novu Škoda Broj 1

Dodatne informacije