Premijera u Bratislavi: ŠKODA ulazi u eru E-mobilnosti lansiranjem modela SUPERB iV i CITIGOe iV

› ŠKODA je redizajnirala i unapredila model SUPERB koji predvodi brend i predstavlja ga i u plug-in hybrid verziji
› Lansiranjem modela CITIGOe iV, češki proizvođač predstavlja svoj prvi električni model
› Premijerom dva iV modela ŠKODA ulazi u eru E-mobilnosti
› Kao generalni sponzor Svetskog prvenstva u hokeju na ledu već dugi niz godina, ŠKODA koristi ovaj sportski događaj u Bratislavi kako bi po prvi put predstavila nove modele

Zavesa je podignuta za brend ŠKODA na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu. Na dan četvrtfinalne utakmice, češki proizvođač automobila će predstaviti po prvi put električne modele i model koji predstavlja perjanicu brenda, model SUPERB. SUPERB iV i CITIGOe iV predstavljaju ulazak brenda ŠKODA u eru E-mobilnosti. Kao generalni sponzor Svetskog prvenstva u hokeju na ledu već dugi niz godina, ŠKODA koristi ovaj sportski događaj u Bratislavi kako bi po prvi put predstavila nove modele.

ŠKODA CEO, Bernhard Maier, rekao je: „ Danas, ŠKODA ulazi u eru E-mobilnosti – poseban trenutak za kompaniju, koja ove godine slavi 125 godina postojanja. Dva modela predvode: naš prvi električni model, CITIGOe iV, kao prvi korak ulaska u eru e-mobilnosti i SUPERB iV kao prvi plug in hybrid model brenda. Pored toga, predstavljamo i redizajnirani model SUPERB i nove tehnologije.“
ŠKODA po prvi put kombinuje sportske sponzorske aktivnosti i premijerno predstavljanje automobila. Kompanija time naglašava svoju dugogodišnju povezanost sa Svetskim prvenstvom u hokeju na ledu.

Podrška kompanije ŠKODA AUTO Svetskom prvenstvu u hokeju je sada najduže sponzorstvo u istoriji sportskih svetskih prvenstava – a na 27 turnira predstavlja svetski rekord. Kao veoma dinamičan sport, hokej na ledu je savršen izbor češkog proizvođača automobila i, pored biciklizma, čini centralni stub ŠKODA sponzorske strategije. Na svetskom prvenstvu u Pragu i Bratislavi 1992. godine, kompanija je već bila automobilski partner; od 1993. godine je zvanični generalni sponzor i automobilski partner Svetskog prvenstva u hokeju na ledu. Bratislava je savršeno mesto za svetsku premijeru modela i premijeru novog modela ŠKODA CITIGOe iV. Proizvodnja potpuno električnog gradskog automobila počinje ove godine.

Christian Strube, član ŠKODA borda za tehnički razvoj, rekao je: „Ulazak u eru E-mobilnosti je važak iskorak brenda ŠKODA u budućnost. SUPERB iV plug in hybrid i CITIGOe iV predstavljaju samo početak. Prvi potpuno električni ŠKODA automobil zasnovan na modularnoj električnoj platformi Volkswagen Grupe će početi da se proizvodi početkom 2020. godine.“

Dodatne informacije

Fotografije