ŠKODA SRBIJA PODRŽALA 16. MEĐUNARODNU BICIKLISTIČKU TRKU

Od 13-17. aprila 2022. održana je 16. Međunarodna biciklistička trka Beograd - Banja Luka
Na trci je učestvovalo 176 takmičara
Pobednik trke poljski biciklista Jakub Kračmarek
Najbolji srpski predstavnik Ognjen Ilić našao se na 38. poziciji

Biciklistički savez Srbije u saradnji sa Biciklističkim savezom Beograda i Centrom za razvoj i unapređenje sportske saradnje Republike Srbije i Republike Srpske pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu i Grada Beograda organizovao je 16. Međunarodnu biciklističku trku „Beograd – Banja Luka 2022“.
Trka se održala u periodu od 13-17. aprila 2022. Prva i druga etapa su organizovane na teritoriji Republike Srbije, a preostali deo trke u Republici Srpskoj.

Ova trka se nalazi u kalendaru svetske biciklističke federacije UCI i ima visoku kategoriju, a ujedno je i kvalifikaciona za Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo. Interesovanje za trku je bilo ogromno, pa su neke ekipe morale da budu odbijene. Ukupno je nastupalo 22 ekipe iz 20 zemalja sveta, sa čak 4 kontinenta.

Poljski biciklista Jakub Kračmarek, član ekipe HRE Mazovesje, pobednik je 16. izdanja Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka čiji je cilj bio postavljen u najvećem gradu Republike Srpske. Drugo mesto osvojio je Belgijanac Đani Marčand sa 18 sekundi zaostatka. Naš najbolji biciklista bio je Ognjen Ilić i zauzeo je 38. poziciju.

REPREZENTACIJA SRBIJE NA TRCI BEOGRAD – BANJA LUKA
Za reprezentaciju Srbije, na ovoj trci, vozili su: Đorđe Đurić (Philippe Wagner, Francuska), Dušan Kalaba (Invikta bike, Novi Sad), Ognjen Ilić (Borac, Čačak), Marko Stanković (OBK Beograd, Beograd), Mihajlo Bolić (Lotus team), Igor Nadoveza (Lotus team), Aleksandar Bukvić (Hajduk).

Selektor je bio Miloš Milovanović, Marko Vasić mehaničar, a Tadija Vučković maser.

Dodatne informacije

Fotografije