Prichádza nová ŠKODA ENYAQ iV 50 s cenou od 34 590 eur

› Základné prevedenie elektrického SUV ŠKODA ENYAQ iV na slovenskom trhu s ešte lepším pomerom ceny a úžitkovej hodnoty
› Novinka ENYAQ iV 50 ponúkne výkon 109 kW, 55 kWh batériu a cenu 34 590 eur
› Vozidlá sa už dajú objednať, prvé budú slovenským zákazníkom dodané v treťom kvartáli 2021

Bratislava, 5. marca 2021 – Modelový rad plne elektrického SUV ŠKODA ENYAQ iV sa rozširuje o ďalší variant. Základ ponuky tak po novom tvorí ENYAQ iV 50, ktorý ponúka bohatú štandardnú výbavu za ešte výhodnejšiu cenu. S výkonom 109 kW (148 k), batériou s kapacitou 55 kWh a dojazdom 362 km podľa normy WLTP sa jeho cena začína na 34 590 eur s DPH.

Elektromobil ŠKODA ENYAQ iV sa stáva ešte dostupnejším. Na Slovensko totiž prichádza nový variant ŠKODA ENYAQ iV 50, ktorý bude tvoriť základ ponuky. Plne elektrický model sa v štandarde ponúka v prevedení STUDIO a disponuje elektromotorom s výkonom 109 kW (148 k) a batériou s kapacitou 55 kWh, vďaka ktorým si zákazníci budú môcť užiť dojazd až 362 kilometrov na jedno nabitie podľa normy WLTP. Cena modelu ENYAQ iV 50 pritom štartuje už od 34 590 eur s DPH.

V bohatej základnej výbave modelu ENYAQ iV 50 zákazníci dostanú interiér v prevedení STUDIO s látkovým poťahom sedadiel, dvojramenný multifunkčný kožený volant, 18-palcové disky s krytmi ANDROMEDA, technologickú výbavu v podobe asistentov FRONT ASSIST (ochrana chodcov s núdzovým brzdením), LANE ASSIST (asistent udržiavania v jazdných pruhoch), rozpoznávanie dopravných značiek či digitálnu asistentku Lauru. Základný ENYAQ iV tiež ponúkne LED hlavné svetlomety spolu s LED zadnými svetlami, tempomat, 10” infotainment systém s dotykovým displejom, dvojicou USB-C konektorov a 5,3” virtuálnym kokpitom. O komfort na palube sa postará automatická dvojzónová klimatizácia, podpora funkcie Smartlink, Bluetooth, štvorica reproduktorov či bezkľúčové štartovanie. V základnej výbave tiež nechýba podpora spojenia s aplikáciou ŠKODA CONNECT s ponukou vzdialených služieb (nastavenie klimatizácie, nabíjania, vyhľadanie vozidla či diaľkové zamykanie).

Výbavu vozidla je možné doplniť výhodnými akčnými paketmi, ktorými sa dá ENYAQ iV 50 doplniť ďalšou extra výbavou za priaznivejšiu cenu. Novinku je možné objednať už od dnešného dňa na webe www.skoda-auto.sk alebo u všetkých autorizovaných partnerov značky ŠKODA. Značka ŠKODA zároveň prostredníctvom svojich partnerov ponúka možnosť zakúpiť si domáci ŠKODA wallbox pre jednotlivcov i skupiny. Tieto riešenia urýchlia nabíjanie elektromobilov a spravia ich používanie komfortným. Začínajú pritom na cene 556 eur s DPH (variant pre jednotlivca), pokročilejšiu verziu smart ŠKODA wallboxu pre viac používateľov je možné zakúpiť od 795 eur s DPH. Značka ŠKODA tiež pracuje na univerzálnej karte a aplikácii Powerpass (Android, iOS), ktorá bude dostupná v čase, kedy dorazia prvé modely ENYAQ iV na Slovensko. Táto univerzálna roamingová služba bude slúžiť zákazníkovi na sprístupnenie väčšiny nabíjacích staníc doma, ako aj takmer 150-tisíc nabíjacích staníc po celej Európe.

Dodatočné informácie

Obrázky