ŠKODA AUTO menuje Arwu Oeljeklaus do funkcie vedúcej aktivít v severnej Afrike

› Arwa Oeljeklaus bude od 1. januára 2021 v spoločnosti ŠKODA AUTO riadiť región severnej Afriky
› Táto pozícia bola novovytvorená potom, čo ŠKODA AUTO v rámci koncernu Volkswagen prevzala zodpovednosť za región severnej Afriky
› Arwa Oeljeklaus v spoločnosti ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi doteraz zastávala funkciu vedúcej Obchodnej stratégie a Riadenia vzťahov so zákazníkmi v Českej republike

Bratislava 21. december 2020 Arwa Oeljeklaus bude od 1. januára 2021 v spoločnosti ŠKODA AUTO riadiť región severnej Afriky. Arwa Oeljeklaus má viac ako dvadsaťročné skúsenosti z odvetvia automobilového priemyslu a v spoločnosti ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi doteraz pracovala ako vedúca Obchodnej stratégie a Riadenia vzťahov so zákazníkmi v Českej republike.

Spoločnosť ŠKODA AUTO vytvorila pozíciu vedúcej aktivít v regióne severnej Afriky po tom, čo bola koncernom Volkswagen poverená prevzatím zodpovednosti za tento a ďalšie rastové regióny. Región severnej Afriky v súčasnosti zahŕňa egyptský, tuniský, marocký a alžírsky trh. Rovnako ako v Indii a v Rusku tu bude ŠKODA AUTO zodpovedná za všetky aktivity koncernu Volkswagen. Jednou z troch hlavných priorít automobilky v rámci programu „NEXT LEVEL ŠKODA“ bude vstup na nové trhy s potenciálom rastu. Cieľom je realizovať na týchto trhoch ziskový rast v objemových segmentoch. V rámci projektu INDIA 2.0 má česká automobilka na tomto poli bohaté skúsenosti.

Arwa Oeljeklaus na novú pozíciu prichádza s viac ako dvadsaťročnou skúsenosťou z oblasti automobilového priemyslu. Po vyštudovaní ekonomickej vysokej školy v Paríži absolvovala na jednej z francúzskych obchodných vysokých škôl štúdium Medzinárodného obchodu a Business Development. Svoju kariéru v automobilovom priemysle zahájila v roku 2000 v skupine PSA, kde naposledy zastávala pozíciu vedúcej manažmentu modelových radov A SUV a MPV značky Peugeot. V roku 2011 nastúpila do spoločnosti ŠKODA AUTO, kde najskôr viedla manažment produktu radu A SUV. Medzi jej úlohy patrila aj medzinárodná koordinácia dôležitého SUV modelu na európskom, čínskom, indickom a ruskom trhu.

V roku 2014 prevzala riadenie oddelenia Obchodnej stratégie a Riadenia vzťahov so zákazníkmi (CRM) pre Českú republiku. Na tejto pozícii pracovala na strategickom rozvoji českej importérskej organizácie a vyvinula systémy a procesy pre budovanie a riadenie vzťahov so zákazníkmi.

Arwa Oeljeklaus popri svojom materskom jazyku hovorí aj plynulo anglicky, arabsky, nemecky a dohovorí sa aj po česky.

Dodatočné informácie

Obrázky

Menovky

Súvisiace tačové správy Na základe menoviek: 2020