Škoda Auto predlžuje partnerstvo s Tour de France a Tour de France Femmes avec Zwift do roku 2028

› Škoda Auto podpísala nové zmluvy s organizátorom pretekov Tour de France, agentúrou A.S.O. a rovnako tak s organizátorom pretekov La Vuelta, organizáciou Unipublic
› Do roku 2028 bola predĺžená okrem iného aj spolupráca na podujatiach Grand Tours La Vuelta a La Vuelta Feminina by Carrefour.es
› Dohody zahŕňajú celkovo 20 medzinárodných cyklistických podujatí
› Škoda Auto sa zaviazala zvýšiť udržateľnosť všetkých pretekov dodaním až 250 elektrických a plug-in hybridných vozidiel pre potreby organizátorov
› Cyklistika je spojená s tradíciou značky a je základným kameňom jej sponzorskej stratégie

Bratislava, 1. marca 2024 –Po 20 rokoch pôsobenia v pozícii oficiálneho hlavného partnera a dodávateľa sprievodných vozidiel pre preteky Tour de France (TdF) predlžuje Škoda Auto svoje angažmá až do roku 2028. Nová zmluva s Amaury Sport Organisation (A.S.O.) zahŕňa aj partnerstvo pri pretekoch Tour de France Femmes avec Zwift a ďalších 18 medzinárodných cyklistických akciách, vrátane piatich samostatných ženských pretekov. Všetky zúčastnené strany zdôraznili svoj záväzok k udržateľnému rozvoju ďalšou elektrifikáciou flotíl sprievodných vozidiel.

Klaus Zellmer, predseda predstavenstva spoločnosti Škoda Auto, hovorí: „Podporovať cyklistické aktivity agentúry A.S.O., popredného svetového organizátora cyklistických pretekov, považujeme za veľkú česť a privilégium. Koniec koncov, my sami sme pred takmer 130 rokmi začínali ako firma na výrobu bicyklov a cyklistika je dnes vášňou mnohých našich zákazníkov, ktorí stále túžia objavovať niečo nové. Už 20 rokov sme hlavným partnerom a dodávateľom vozidiel pre Tour de France, preto je logické, že teraz rozširujeme spoluprácu o podporu ďalších podujatí – pre mužov aj ženy, profesionálov i amatérov. Chceme podporiť organizáciu A.S.O. a všetkých nadšených cyklistov, aby ostatných inšpirovali k dosiahnutiu vlastných vrcholových športových výkonov, k tímovej práci a férovému prístupu.“

Martin Jahn, člen predstavenstva spoločnosti Škoda Auto za oblasť predaja a marketingu, približuje: „Škoda pokračuje v pevnom a na dôvere založenom partnerstve s organizáciou A.S.O. a pretekmi Tour de France, čím potvrdzuje svoje úzke spojenie s cyklistikou a fanúšikmi na celom svete. Tour je globálne najsledovanejším cyklistickým podujatím. V roku 2023 si len v Európe toto predstavenie nenechalo ujsť takmer 150 miliónov divákov. Naše produkty ťažia z takéhoto mimoriadneho záujmu a zároveň je to príležitosť posilniť pozíciu značky Škoda ako kľúčového partnera cyklistiky a osláviť dlhú históriu našej spoločnosti.“

Škoda Auto podporí do roku 2028 až 20 medzinárodných cyklistických pretekov

Škoda Auto ostáva oficiálnym hlavným partnerom pretekov Tour de France a ich ženskej obdoby Tour de France Femmes avec Zwift až do roku 2028. Spolupráca s organizáciami Amaury Sport Organisation (A.S.O.), Unipublic a GFR1 zahŕňa cyklistické podujatia pre mužov aj ženy vrátane španielskych pretekov La Vuelta a dvoch belgických podujatí Valónsky šíp a Liège-Bastogne-Liège. Súčasťou partnerstiev je aj podpora udržateľnej mobility. Dohody podpísali v mene spoločnosti A.S.O. generálny riaditeľ Yann Le Moënner, riaditeľ Tour de France Christian Prudhomme, riaditeľ pre médiá a sponzoring Julien Goupil a v mene spoločnosti Škoda Auto predseda predstavenstva Klaus Zellmer a člen predstavenstva pre predaj a marketing Martin Jahn.

Škoda Auto elektrifikuje sprievodné vozidlá pre všetky preteky

Škoda Auto a A.S.O. sa zaviazali k elektrifikácii flotíl v pretekoch, ktoré sú súčasťou partnerstva. Česká automobilka poskytne organizátorom až 250 elektrických alebo plug-in hybridných vozidiel. Škoda Auto v tomto roku podporí Tour de France už po dvadsiaty prvý raz a organizátorom poskytne aj plne elektrický Enyaq a plug-in hybridné vozidlá Superb ako „červené autá“, ktoré v pelotóne slúžia ako mobilné centrá pre riaditeľstvo pretekov – na čele s riaditeľom Christianom Prudhommom. Okrem toho bude český výrobca opäť sponzorovať súťaž o zelený dres pre lídra bodovacej klasifikácie a Škoda Auto aj tentoraz navrhne a dodá krištáľové trofeje pre víťazov.

Spolupráca medzi Škoda Auto a agentúrou A.S.O. bude pokračovať aj počas ženských pretekov Tour de France Femmes avec Zwift. Automobilka toto podujatie sponzoruje od jeho premiéry v roku 2022 a aj tu poskytne autá, sponzoring zeleného dresu a trofej pre víťazku bodovacej klasifikácie.

Škoda Auto prináša to najdôležitejšie z pretekov digitálnou formou

Automobilka rozšírila svoje zapojenie do priamych prenosov z pretekov prostredníctvom digitálnych médií, a to podporou mobilných aplikácií pre Tour de France, Tour de France Femmes avec Zwift a Vueltu. Aplikácie poskytujú fanúšikom priebežné výsledky, denný prehľad najdôležitejších udalostí a príbehy zo zákulisia. Značka Škoda prevádzkuje aj webový magazín WeLoveCycling.com zameraný na cyklistiku. Pripomína tak, že bicykel zohráva v histórii spoločnosti dôležitú úlohu: zakladatelia Václav Laurin a Václav Klement stáli pri zrode úspešného príbehu budúcej automobilky tým, že v roku 1895 založili firmu na výrobu bicyklov. Aj preto je cyklistika základným kameňom sponzorskej stratégie spoločnosti Škoda.

1) Gesellschaft zur Förderung des Radsports mbH

Preteky, ktoré sú súčasťou spolupráce:

• Tour de France
  • Tour de France Femmes avec Zwift
  • La Vuelta
  • La Vuelta Femenina by Carrefour.es
  • Paris-Nice
  • Paris-Roubaix
  • Paris-Roubaix Femmes avec Zwift
  • La Flèche Walonne (Valónsky šíp, muži)
  • La Flèche Walonne Femmes (Valónsky šíp, ženy)
  • Liège-Bastogne-Liège (Liège -Bastogne-Liège, muži)