Škoda Auto Slovensko je najlepšie komunikujúcou automobilovou značkou, ukázal prieskum

› Škoda Auto Slovensko výrazne uspela v súťaži HERMES KOMUNIKÁTOR ROKA 2023
› V reprezentatívnom prieskume spoločnosti MEDIAN SK sa stala víťazom v kategórii Automobily
› Značka bodovala aj s projektami Najkrajšie zvuky Slovenska a Škoda Risografiky „30 rokov v pohybe“

Bratislava, 27. marca 2024 – Škoda Auto Slovensko sa opäť zaradila medzi absolútne najlepšie komunikujúce značky na Slovensku za rok 2023. V reprezentatívnom prieskume spoločnosti MEDIAN SK sa spoločnosť stala víťazom CENY MEDIAN SK v súťaži HERMES KOMUNIKÁTOR ROKA 2023 v kategórii Automobily. Slovenský importér mladoboleslavskej automobilky naplno bodoval v súťaži aj v rámci kategórie Inovatívny marketingový prístup za projekt Najkrajšie zvuky Slovenska a ocenenie získal taktiež v kategórii Dizajn za Škoda Risografiky „30 rokov v pohybe“.

V jubilejnom desiatom ročníku súťaže HERMES KOMUNIKÁTOR ROKA 2023 súťažili spoločnosti v tradičných kategóriách ako Automobily, Bankovníctvo, Telekomunikácie, Poisťovníctvo či Obchodné reťazce. Reprezentatívny prieskum spoločnosti MEDIAN SK určil víťazov CENY MEDIAN SK, kde sa na prvom mieste vo svojej kategórii umiestnila spoločnosť Škoda Auto Slovensko. Kvantitatívneho prieskumu, ktorý bol realizovaný kontinuálne od januára do novembra 2023, sa zúčastnilo viac ako 9 000 respondentov.

V jednotlivých hodnotených kategóriách si CENU HERMES odniesli projekty, ktoré ukázali výnimočný prístup k marketingu a komunikácii. Medzi nimi sa vynímal v kategórii Inovatívny marketingový prístup aj projekt Najkrajšie zvuky Slovenska a v kategórii Dizajn sa z ocenenia tešil projekt Škoda Risografiky „30 rokov v pohybe“, oba z dielne Škoda Auto Slovensko.

„Veľmi ma teší, že značka Škoda je na Slovensku jednotkou nielen v predaji automobilov, ale podobne ju vníma aj verejnosť a naši fanúšikovia. Svedčia o tom aj tri najnovšie ocenenia za komunikáciu počas uplynulého roku, kedy sa nám podarilo opäť priniesť viacero naozaj úspešných, inovatívnych a zároveň zmysluplných projektov v oblasti komunikácie a marketingu. Vidíme, že aj vďaka nim sa nám úspešne darí napĺňať jednu z našich priorít, ktorou je byť k slovenským zákazníkom čo najbližšie,“ uviedol Roman Rajtár, vedúci marketingu a produktu spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

HERMES KOMUNIKÁTOR ROKA je jediné ocenenie pre najlepšiu inštitúciu v Slovenskej republike v komunikácii so zákazníkom. Ceny v uvedených kategóriách sa udeľujú na základe výsledkov reprezentatívneho kvantitatívneho prieskumu od prieskumnej spoločnosti MEDIAN SK za jedenásť mesiacov kalendárneho roka. Projekt organizuje Respect APP s.r.o. Autorom projektu, vlastníkom ochrannej známky a licencie je Sophos Solutions s.r.o. Odbornými partnermi projektu sú spoločnosť MEDIAN SK a občianske združenie Ľudia z marketingu.

Video: Najkrajšie zvuky Slovenska

Video: Limitované grafiky k 30. výročiu Škoda Auto Slovensko