Škoda Auto Slovensko štartuje predaj nových modelov Kamiq a Scala. Zvýhodnený balík First Edition prináša bohatú výbavu vrátane atraktívnych Full LED Matrix svetlometov

› Vynovené modely Kamiq a Scala dostali radu praktických a dizajnových vylepšení, ktoré posilnili ich charakter
› Prví záujemcovia môžu získať v predpredaji oba modely v cenovo výhodnej limitovanej edícii First Edition a First Edition Plus, ktorá za príplatok 99 eur, resp. 199 eur oproti štandardu obsahuje bohatú výbavu ako napríklad predné Full LED Matrix svetlomety a ďalších položiek v celkovej hodnote až do 3 169 eur
› Modernizovaná Škoda Scala štartuje už od 18 230 eur a mestské SUV Kamiq od 19 420 eur (+ 99 eur za First Edition / + 199 eur za First Edition Plus)
› Prvých modelov sa zákazníci dočkajú už začiatkom roka 2024

Bratislava, 26. septembra 2023 – Značka Škoda na Slovensku štartuje objednávky na nové modely obľúbených vozidiel Kamiq a Scala. Zároveň uvádza špeciálnu edíciu First Edition, ktorá obsahuje skutočne bohatú výbavu navyše oproti štandardnými stupňom Essence a Selection pre oba modely v hodnote až do 3 169 eur. Príplatok za First Edition je pritom iba 99 eur a za bohatšie vybavený First Edition Plus iba 199 eur. Za tento príplatok pritom záujemcovia môžu získať množstvo extra výbavy, ako napríklad Full LED Matrix predné svetlomety, elektrické ovládanie piatych dverí s virtuálnym pedálom, zadnú parkovaciu kameru, 10“ virtuálny kokpit, dažďový a svetelný senzor či bezkľúčové otváranie a štartovanie vozidla. Oba modely tak vďaka First Edition a First Edition Plus prinášajú kombináciu ceny a úžitkovej hodnoty, čo z modelov Kamiq a Scala robí atraktívnu voľbu vo svojej triede. Charakter posilnili dizajnové zmeny podtrhujúce športový charakter modelu Scala či SUV vzhľad modelu Kamiq.

„First Edition je nielen pre tých, ktorí sú nedočkaví na faceliftované bestsellery Kamiq a Scala, ale najmä pre tých, ktorí hľadajú v našich automobiloch čo najväčšiu úžitkovú hodnotu za prijateľnú cenu. Aj preto sme priniesli túto špeciálnu edíciu, ktorá za príplatok 199 eur prináša množstvo bohatej výbavy v celkovej hodnote až 3 169 eur. Menovite napríklad inovatívne predné Full LED Matrix svetlomety, ktoré zvyšujú bezpečnosť v nepriaznivých svetelných a poveternostných podmienkach nielen v prichádzajúcom jesennom počasí,“ vysvetľuje Jaroslav Hercog, riaditeľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko a dodáva: „Jednoducho povedané, vďaka týmto svetlometom dokážete používať diaľkové svetlá aj vo chvíli, kedy pred vami či oproti vám ide iné vozidlo. LED Matrix systém svetlometov spolu s kamerou v čelnom skle zaistí, že uvidíte pred seba dostatočne ďaleko a zároveň nikoho neoslníte.“

Bohatá výbava známa skôr z vyšších modelov

Špeciálna edícia prináša v oboch modeloch do výbavy niekoľko technologických riešení, ktoré zákazníci poznajú skôr z vyšších modelov alebo drahších výbavových stupňov. Za príplatok 99 eur, tak zákazníci v rámci First Edition získajú k štandardnej výbave Essence, multifunkčný volant, elektrické okná vpredu a vzadu, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča a spolujazdca, predné hmlové svetlá, tempomat, tkané koberčeky vpredu a vzadu, vyhrievané predné sedadlá, vyhrievané dýzy ostrekovačov predného skla, ukazovateľ stavu kvapaliny v ostrekovačoch, 8 reproduktorov, bezdrôtový SmartLink, lakťovú opierku s Jumbo Boxom či 4 x USB-C konektor. To je extra výbava v hodnote 1 392 eur, ktorú zákazník v rámci výhodného paketu získa len za 99 eur.

Paket First Edition Plus, ktorý stojí 199 eur, dopĺňa do výbavy Selection, volič jazdných režimov, elektrické otváranie a zatváranie piatych zadných dverí s virtuálnym pedálom, bezkľúčové ovládanie a štartovanie KESSY, alarm, predné parkovacie senzory, 10“ virtuálny kokpit, zadnú parkovaciu kameru, vnútorné spätné zrkadlo s automatickým stmavovaním, elektrické sklopné a vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá, Full LED Matrix predné svetlomety, dažďový senzor, Full LED zadné svetlá či hmlovky s corner funkciou. Tento balíček výbavy má v prípade modelu Kamiq hodnotu 2 857 eur. V prípade modelu Scala je vo výbave tiež predĺžené sklo piatych dverí či zatmavené zadné sklá Sunset, čo zvyšuje hodnotu výbavy až na 3 169 eur. Záujemcovia o limitovanú edíciu tak môžu ušetriť tisícky eur.

Novinky v modernizovaných verziách Kamiq a Scala

Škoda Auto predstavila rozsiahlu modernizáciu modelov Scala a Kamiq v auguste tohto roka. Scala teraz vyzerá, vďaka prepracovanej maske chladiča, užším svetlometom a novým predným a zadným nárazníkom s dynamickým dizajnom pripomínajúcim štúdiu Vision RS, ešte dynamickejšie. Kamiq má po novom väčšiu a vzpriamenejšiu masku chladiča. Nové nárazníky s výraznými difúzormi mu dodávajú ešte robustnejší vzhľad SUV. Pre model Kamiq charakteristické delené svetlomety majú navyše nové proporcie.

Obe vozidlá zároveň prichádzajú vôbec po prvý raz s Full LED Matrix svetlometmi. Tie umožňujú vodičom mať neustále rozsvietené diaľkové svetlá, a to bez toho, aby boli ostatní šoféri oslnení. Kamera v čelnom skle automaticky rozpozná okolité vozidlá a zabezpečí, aby neboli oslnené svetelným lúčom.

Ponuka motorov zahŕňa tri moderné jednotky TSI z vysoko účinnej generácie evo2. Základným motorom je trojvalec 1,0 TSI s výkonom 70 kW (95 k) s manuálnou päťstupňovou prevodovkou. Motor 1,0 TSI s výkonom 85 kW (115 k) je k dispozícii s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou alebo sedemstupňovou automatickou prevodovkou DSG. Rovnakú kombináciu prevodoviek ponúka aj vrcholný štvorvalec 1,5 TSI s výkonom 110 kW (150 k). Ten je vybavený systémom automatického odpájania valcov ACT, ktorý automaticky vypína dva vnútorné valce, a to v prípade, že ich výkon nie je potrebný. Šofér to v praxi nepostrehne, ale zníži sa vďaka tomu spotreba.

Vylepšená séria bezpečnostných prvkov ďalej zvyšuje úroveň aktívnej a pasívnej bezpečnosti

Ako je pre značku Škoda typické, modernizované modely Kamiq a Scala sú vybavené množstvom asistenčných systémov, z ktorých niektoré sú bežne spájané len s automobilmi vyšších tried. Ďalej tak zvyšujú úroveň aktívnej a pasívnej bezpečnosti týchto dvoch kompaktných modelov. Súčasťou štandardnej výbavy je napríklad Front Assist s prediktívnou ochranou chodcov, Asistent udržiavania jazdného pruhu a rozpoznávanie dopravných značiek. V prípade nehody chráni cestujúcich až deväť airbagov.

Pre viac informácií navštívte webstránku www.skoda-auto.sk alebo sa informujte v sieti autorizovaných predajcov značky Škoda.

Dodatočné informácie

Obrázky