Škoda je opäť najdôveryhodnejšou automobilovou značkou Slovákov

› Škoda obhájila prvenstvo v prieskume Najdôveryhodnejšia značka v kategórii Osobné automobily
› Dominanciu potvrdzuje aj fakt, že v ankete zvíťazila už po siedmy raz
› Získaná dôvera je pre značku najsilnejšou motiváciou byť spoľahlivým partnerom pre zákazníkov aj v ére nastupujúcej elektromobility

Bratislava, 22. decembra 2023Značka Škoda Auto Slovensko už siedmykrát zvíťazila v prieskume Najdôveryhodnejšia značka v kategórii Osobný automobil. Zároveň je jedinou značkou v histórii ankety, ktorá triumfovala v prieskume vždy, keď bola táto kategória vyhlásená. Získaná dôvera je pre spoločnosť Škoda Auto Slovensko najsilnejšou motiváciou byť pre zákazníkov spoľahlivým partnerom aj v nastupujúcej ére elektromobility.

Prieskum Najdôveryhodnejšia značka každoročne vyberá a oceňuje tých, ktorým slovenskí spotrebitelia najviac dôverujú. Realizuje sa medzi najvýraznejšími značkami na trhu v rozličných kategóriách a v každej z nich zvíťazí iba jedna značka. O výsledkoch rozhodol nezávislý prieskum medzi viac ako dvoma tisíckami respondentov. Slovenskí spotrebitelia hodnotili viac ako 700 značiek v 85 kategóriách, pričom niektoré kategórie, ako napríklad Osobné automobily, hodnotili iba vodiči.

Sme radi, že aj v tomto aktuálnom prieskume spotrebiteľskej dôvery nám Slováci už po siedmy raz prejavili svoju lojalitu. Aj vďaka takejto silnej spätnej väzbe sme i ďalej motivovaní robiť svoju prácu ešte lepšie a prinášať zákazníkom naďalej špičkové vozidlá, ako i sprievodné služby a vylepšovať tak ich zážitok z kúpy a používania vozidiel značky Škoda,“ uviedol Roman Rajtár, vedúci marketingu Škoda Auto Slovensko a zároveň dodal: „Nesmierne si vážime tento prejav vysokej dôvery, ktorý je pre nás záväzkom do budúcnosti byť spoľahlivým partnerom Slovákov v oblasti mobility.“

Značky sú v ankete nominované automaticky na základe predajov. „Ocenenie Najdôveryhodnejšia značka má tú prednosť, že je otvorené všetkým značkám na trhu, ktoré majú vo svojej kategórii významné miesto. Zahraničné aj tuzemské prieskumy ukazujú, že pri nákupe hrá jednu z najdôležitejších úloh dôvera v značku,“ povedala Veronika Trembáčová, projektová manažérka usporiadateľskej spoločnosti ATOZ Marketing Services na Slovensku.

V prieskume zvíťazila značka Škoda u respondentov všetkých vekových kategórií, u mužov aj u žien. Rovnako tak potvrdila svoju dominantnú pozíciu na vidieku, v menších aj väčších mestách a zvíťazila taktiež vo všetkých krajoch.

Dodatočné informácie

Obrázky