Vozidlá ŠKODA aj tento rok pomáhajú bojovať s pandémiou priamo v teréne

› K desiatkam vozidiel, ktoré v rámci výzvy ŠKODA v teréne slúžili v boji proti koronavírusu, sa pridali ďalšie
› Prevážajú hlavne pľúcne ventilácie, vzorky, lieky, zdravotnícky materiál či hygienické potreby a taktiež sú nápomocné pri organizácii testovania
› ŠKODA AUTO Slovensko touto iniciatívou podala pomocnú ruku od apríla 2020 spolu už viac ako päťdesiatim rôznym organizáciám a v prípade potreby v tom bude aj naďalej pokračovať

Bratislava 4. február 2021 – V rámci výzvy ŠKODA pomáha vyrazili do terénu ďalšie vozidlá, ktoré slúžia v boji s koronavírusom v rôznych kútoch Slovenska. V plnom nasadení už sú napríklad v Univerzitnej nemocnici Bratislava, svoje uplatnenie našli aj v ďalších organizáciách počas poskytovania adresnej a efektívnej pomoci, ako sú Slovenská katolícka charita či Úsmev ako dar. Vozidlá sú nápomocné pri preprave vzoriek, pľúcnych ventilácií, rozvoze potravín, liekov, hygienických či školských potrieb pre rodiny v núdzi, prevoze materiálu a dobrovoľníkov pri testovaní a dezinfekcii priestorov. ŠKODA AUTO Slovensko touto iniciatívou pomohla už viac ako 50 organizáciám po celom Slovensku a neprestáva s podporou ani počas tohto roka.

Výzva ŠKODA pomáha sa úspešne rozbehla po celom Slovensku v apríli 2020 v rámci boja proti pandémii koronavírusu. Nepriaznivá situácia však naďalej pretrváva aj počas súčasného lockdownu, nemocnice sú preťažené, humanitárne či neziskové organizácie sú stále v plnom nasedení, v mnohých regiónoch sa opakovane testuje, rozličné obmedzenia so sebou prinášajú náročné situácie v rôznych oblastiach. Pomáhať za takýchto okolností je pre ŠKODA AUTO Slovensko samozrejmosťou. V teréne je tak v súčasnosti 7 vozidiel OCTAVIA, KAMIQ, KAROQ a KODIAQ. Využitie naši v Univerzitnej Nemocnici Bratislava, Slovenskej katolíckej charite, Dobrovoľnej civilnej ochrane v Malackách, organizácii Úsmev ako dar v Nitre či Inštitútu pre sociálny rozvoj a ďalšie vzdelávanie v Dolnom Kubíne. V prípade potreby sa zoznam organizácií bude priebežne rozširovať tak, aby mohla pomoc doraziť všade tam, kde ju budú akútne potrebovať.

Zapožičané vozidlá ŠKODA slúžia napríklad na prevoz vzoriek a zdravotníckych zariadení, umelých pľúcnych ventilácií, pri budovaní červených ARO oddelení. Uplatnenie našli aj pri rozvoze potravín, materiálnej pomoci, hygienických a školských potrieb, pri systematickej pomoci pre rodiny v núdzi, sprevádzaní seniorov na vyšetrenie či pri práci s deťmi. Rovnako pomáhajú pri prevoze ochranných pomôcok pre dobrovoľníkov pri testovaní, dezinfekcii sociálnych zariadení pre seniorov alebo na prepravu pracovníkov terénnej sociálnej práce.

„Aj v tomto roku stojíme odhodlane po boku organizácií a inštitúcií z prvej línie, ktoré pomáhajú Slovensku zvládať pandémiu. Chceme byť nápomocní a podporiť tých, ktorí vedia vozidlá efektívne využiť v teréne na priamu, rýchlu a adresnú pomoc. Budeme v tom pokračovať aj naďalej všade, kde to bude potrebné,“ uviedol Jaroslav Hercog, riaditeľ ŠKODA AUTO Slovensko.

Vozidlá s okrídleným šípom na kapote najazdili doteraz spolu desaťtisíce kilometrov pri poskytovaní pomoci priamo v teréne. Slúžili často aj v prvej línii organizáciám a inštitúciám, pre ktoré je rýchly presun zdravotníckeho či humanitárneho materiálu kľúčový. Celoslovenskú a masívnu pomoc sa podarilo dosiahnuť aj vďaka tomu, že sa do nej nezištne zapojili i autorizovaní partneri ŠKODA AUTO Slovensko vo všetkých regiónoch. Pomáhať sú pripravení aj naďalej.

Dodatočné informácie

Obrázky