Škoda i Tour de Fun

› Tour de Fun je sportsko udruženje za organizaciju sportsko-rekreativnih događaja
› Jedan od dogašaja koji Tour de Fun organizuje je Tour de Kop
› #FunFact Najmlađi učesnik Tour de Kop, biciklističke avanture, ima 7 godina, najstariji 57!

Beograd, 2. novembar 2022 – Ovo leto obeležila je lepa saradnja između kompanije AutoČačak i organizacije Tour de Fun. ŠKODA automobili bili su pratioci bicikala i podrška na biciklističkom događaju Tour de Kop.

Tour de Fun
Sportsko udruženje Tour de Fun osnovao je Ivan Stević 2017. godine u želji za pozitivnom afirmacijom i promocijom svih vidova biciklizma, kao i u cilju organizacije sportskih i rekreativno-turističkih manifestacija, događaja i povezivanja biciklista iz zemlje i regiona.

Udruženje u ovom trenutku broji preko 500 aktivnih članova iz zemlje i inostranstva.

Tour de Fun tim organizovao je više sportskih manifestacija, među kojima se izdvaja učešće u organizaciji međunarodne Gran Fondo biciklističke trke koja je prvi put u Beogradu organizovana 2017. godine. Takođe tim je bio deo organizacije Gran Fondo Sarajevo 2021. godine na kojem je Ivan Stević bio sportski direktor manifestacije.

Organizovani su brojni timski odlasci na slična međunarodna takmičenja, kao i obilasci poznatih turističko-biciklističkih destinacija u zemlji i regionu. Redovno se organizuju grupni otvoreni biciklistički treninzi, širom Srbije, a u cilju promocije biciklizma kao zdravog načina života.

Tour de Kop
Sportsko udruženje Tour de Fun je organizator jedinstvenog sportsko-rekreativnog događaja Tour de Kop koji se održava na Kopaoniku od 2019. godine.

A zašto baš Kopaonik?
Iako je Kopaonik naša najpoznatija zimska, skijaška destinacija kod nas biciklista ima specijano mesto jer poseduje četiri asfaltna puta do samog vrha što je retkost u svetskim razmerama!!! Svako ko se upusti u avanturu i popne sva 4 uspona Jošanočka Banja, Kriva Reka, Bržeće i Rudnica nosi kući neverovatan osećaj pobede, nosi titulu kralj ili kraljica Kopaonika!

Tour de Kop nije trka već događaj koji predstavlja jedinstveno biciklističko iskustvo tokom koga svaki učesnik gradi svoj lični izazov.

Tour de Kop je otvoren za sve zaljubljenike u biciklizam. Okuplja ljude različitih profila, pre svega pasionirane ljubitelje biciklizma, ali sa posebnim akcentom na rekreativne sportiste. Organizuje se u cilju promocije rekreativnog biciklizma i podsticanja na zdrav i aktivan način života.

Tour de Kop je i porodični događaj koji se od prve godine trudi da pratnja ima bogat sadržaj i da naši najmlađi žive u duhu sa prirodom, da planina u letnjem periodu dobije specijalno mesto u njihovim životima.

Tour de Kop je otvoren za sve od 7 do 77! Kad kažemo za sve, mislimo na sve one koji su spremni da se nakon učešća u Tour de Kop događaju, domovima vrate bogatiji za jedno jedinstveno i nezaboravno životno i sportsko iskustvo. Za učešće potrebno vam je malo kondicije i želja da pobedite sebe.

Mi verujemo u snagu vaše volje, zato nam se pridružite!

Ivan Stević
Osnivač organizacije je Ivan Stević, beograđanin koji biciklizmom počinje da se bavi ’90. godina u OBK Beograd. Biciklističku karijeru započinje 2000. godine u Italiji, a karijeru nastavlja 2005. godine u Americi. Nakon avanture u Americi vraća se za Evropu i nastupa za: Partizan Power Move Pro Cycling Team, Salcano Manisaspor Cycling Team, Tusnad Cycling Team, Kastro Team, Nankang – Dynatek, Start – Vaxes Cycling Team.

Učešćem na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine zvanično i završava svoju profesionalnu karijeru i započinje novu životnu i profesionalnu avanturu. Posvećuje se trenerskom poslu i postaje selektor biciklističke reprezentacije Srbije od 2016. do 2018. godine.

U martu 2019. godine postaje član COACHSAVIC tima kao trener biciklizma.

Iz bogate sportske karijere Ivana Stevića psebno se izdvajaju četiri uzastopna učešća na Olimpijskim igrama u drumskoj biciklističkoj trci: Atina (2004), Peking (2008), London (2012), Rio de Žaneiro (2016) .

Dodatne informacije

Fotografije