Autorizovaní prodejci vozů ŠKODA v pondělí opět otvírají své showroomy, servisy jsou již v plném provozu

› Obchodní partneři značky ŠKODA otevírají v pondělí 10. května své prodejny po několikaměsíčním lockdownu
› Pro zákazníky mají připraveny atraktivní pobídky
› Všechny provozy budou striktně dodržovat protiepidemická opatření pro bezpečnost zákazníků i zaměstnanců
› ŠKODA Online běží dál v nezměněném režimu, kromě operativního leasingu nyní poskytuje možnost koupit nový vůz za hotovost

Mladá Boleslav, 7. května 2021 – Po několikaměsíčním uzavření vynuceném vládními nařízeními mohou v pondělí 10. května obnovit svou činnost autosalony autorizovaných prodejců značky ŠKODA. Otevření showroomů je spojeno s dodržováním přísných hygienických opatření, jejichž cílem je minimalizovat zdravotní rizika pro zákazníky i zaměstnance. Tato opatření fungují již od loňského roku a jsou uplatňována i v autorizovaných servisech, které se naplno otevřely zákazníkům před 4 týdny.

„Pochopitelně vítáme možnost opět otevřít naše autorizované showroomy po dlouhé době. Jejich znovuotevření je dobrou zprávou nejen pro nás a naše obchodní partnery, ale především pro zákazníky. Automobily ještě nejsou v naší zemi spotřebním zbožím, které si lidé kupují, aniž by si ho mohli osobně prohlédnout a vyzkoušet,“ říká vedoucí obchodní organizace ŠKODA AUTO Česká republika Jiří Maláček. „Přestože samozřejmě i my disponujeme online prodejními kanály, většina soukromých motoristů se bez fyzického kontaktu stále neobejde. Ještě násobně více to platí pro segment ojetých vozů, proto jsme velmi rádi, že se otevírají také brány prodejen ŠKODA Plus. S ohledem na charakter provozu je prodej nových i ojetých automobilů z epidemiologického hlediska mnohem méně rizikový než obchody s většinou ostatních komodit,“ dodává Jiří Maláček.

Současně s otevřením prodejen vchází v platnost zvýhodnění na modelové řady, které se těší největší oblibě u retailových klientů. U vozu ŠKODA FABIA Combi Tour platí výkupní bonus 25 000 Kč, u modelů SCALA, KAMIQ a KAROQ pak 30 000 Kč. U tří posledně jmenovaných se zájemci mohou navíc těšit z produktového zvýhodnění daného rozšířenou výbavou. SCALA dostala navíc vyhřívaná přední sedadla a ostřikovače čelního skla, multifunkční kožený volant, SmartLink, kola z lehké slitiny 16“, parkovací senzory vzadu, Top LED zadní světla s animovanými ukazateli směru, elektricky ovládaná okna vzadu, Sunset a 8 reproduktorů. Celkový bonus tak dosahuje 61 100 Kč. KAMIQ díky výškově nastavitelnému sedadlu spolujezdce k téže výbavě navíc dosáhne na produktový bonus v hodnotě 63 800 Kč a KAROQ zásluhou tempomatu, vyhřívání předních sedadel, automatické dvouzónové klimatizaci Climatronic a 16“ litým kolům nad rámec ceníkové výbavy je nyní výhodnější o 55 100 Kč.

Provoz autorizovaných dealerství podléhá řadě bezpečnostních opatření, která chrání zákazníky i zaměstnance. Vedle všudypřítomné ochrany dýchacích cest je nejviditelnější úprava klientských zón tak, aby bylo možné v maximální míře dodržovat nařízení vlády a doporučení hygieniků k omezení přímého kontaktu osob. Součástí balíčku opatření tak je například omezení počtu osob v showroomech, využívání ochranných pomůcek, distanční objednávání, dezinfekce pro potřeby zákazníka či pravidelné čištění a dezinfikování vystavených vozů. To vše již fungovalo v minulosti a velmi dobře se osvědčilo v praxi. Ostatně podobná opatření platí i v autorizovaných servisech, které se veřejnosti naplno otevřely před 4 týdny. Ani tam se ve větší míře nekumulují zákazníci. Pro ně jsou na webových stránkách jednotlivých obchodních partnerů dostupná telefonní čísla a e-mailové kontakty, přes něž se lze objednávat. Pracovníci příjmu po dohodě se zákazníkem tak mohou naplánovat návštěvu tak, aby byly na nezbytné minimum omezeny veškeré mezilidské kontakty.

Znovuotevření autorizovaných showroomů nic nemění na stále se rozvíjejících službách on-line prodeje, který samozřejmě i nadále pokračuje. Platforma ŠKODA Online nabízí zákazníkům možnost pořídit nový vůz mladoboleslavské automobilky hned dvěma způsoby. K výhodnému financování operativním leasingem ŠKODA Bez Starostí se nedávno přidala i možnost koupě za vlastní finanční prostředky. Na adrese www.skoda-online.cz se zobrazují aktuálně dostupné automobily včetně informací o obchodnících, kteří je nabízejí, jejich lokalitách, rychlosti dodání, případně splátkových podmínkách. Pro ty, kdo z jakéhokoliv důvodu nechtějí automobil zcela nový, je připraven bohatý výběr prověřených vozidel v programu ŠKODA Plus. Současně s prodejem nových vozů se naplno rozjíždí i prodej vozů ojetých.