Den pro dívky ve ŠKODA AUTO: Firemní učiliště informovalo 230 žákyň základních škol o technických oborech

› Den pro dívky: Mladá generace se mohla dozvědět o rozmanitých příležitostech studia na firemním učilišti
› 230 žákyň z devíti základních škol navštívilo kariérní Den pro dívky a zajímalo se o studium technických oborů na ŠKODA AUTO Středním odborném učilišti strojírenském
› Střední odborné učiliště v současné době v denním studiu vzdělává téměř 900 žáků, včetně 118 dívek
› Škola nabízí tříleté a čtyřleté odborné vzdělání zejména v technických a elektrotechnických oborech

Mladá Boleslav, 11. listopadu 2016 – ŠKODA AUTO připravuje mladé na karierní budoucnost: V rámci kariérního dne, který se včera konal již potřetí, měly dívky možnost získat informace o vzdělání v technických oborech. 230 žákyň 8. a 9. tříd z devíti základních škol z mladoboleslavského regionu se zajímalo o studium technických oborů na ŠKODA AUTO Středním odborném učilišti strojírenském.

„Velice nás těší rostoucí zájem dívek o studium technických oborů na našem firemním učilišti,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast HR management. „Chceme, aby se pro technické obory rozhodovalo více dívek. Velký zájem o kariérní Den pro dívky, který se konal již třetím rokem, je důkazem vysoké atraktivity naší nabídky studijních oborů,“ dodává Wojnar.

ŠKODA AUTO Střední odborné učiliště strojírenské nabízí mladým lidem tří- nebo čtyřleté vzdělání v technických oborech, zakončených výučním listem nebo maturitou. V současné době je do prezenčního studia ve 14 oborech zapsáno téměř 900 žaků, 13 % z nich jsou dívky. Jen v letošním roce na firemním učilišti začalo studovat 275 mladých lidí – mezi nimi 31 dívek. V současnosti k nejoblíbenějším oborům patří automechanik, autoelektrikář a elektrikář. Ze čtyřletých oborů s maturitou je největší zájem o obory Průmyslový logistik a Mechatronik IT.

V nabídce jsou i nástavbové obory a obory, vyučované v režimu dálkového studia. ŠKODA AUTO přitom sází hlavně na koncept duálního vzdělávání. Hlavním bodem je přitom spojení teorie a praxe v konkrétních podmínkách podniku. Kolem 50 studentů z řad zaměstnanců také využívá příležitost pro prohloubení své kvalifikace prostřednictvím nástavbového studia.

Vzdělávání mladých lidi je stěžejní částí společenské odpovědnosti domácí automobilky, kterou dlouhodobě podporují také podnikové Odbory KOVO. Studium na ŠKODA AUTO Středním odborném učilišti strojírenském je bezplatné a práce, vykonaná v rámci výuky, je navíc finančně odměněna. Po úspěšném ukončení vzdělání získají všichni absolventi nabídku zaměstnání ve společnosti ŠKODA AUTO.

Učiliště, které česká automobilka provozuje ve svém hlavním výrobním závodě už od roku 1927, dosud celkem absolvovalo zhruba 22 000 žáků.