Ekologické ocenění pro značku ŠKODA v Číně: ŠKODA Octavia získala zlatou medaili od China Eco-Car Assessment Programme

› Vyznamenání za vysoké standardy v oblasti spotřeby a emisí, kvalitu vzduchu, hlučnost v interiéru a recyklovatelnost
› Bonusové body za ekologické standardy v závodě SAIC Volkswagen, kde se vyrábí model Octavia
› Přísný hodnotící program Čínského centra automobilové techniky a výzkumu proběhl letos poprvé
› Růst: ŠKODA Octavia si v Číně do konce listopadu polepšila o 35,2 procent

Mladá Boleslav, 17. prosince 2015 – Vysoké ocenění pro model ŠKODA Octavia v Číně: za své vysoké ekologické standardy získal bestseller značky ŠKODA zlatou medaili v náročném hodnocení Eco-Star Assessment Programme (C-ECAP). Ocenění v rámci prvního ročníku C-ECAP je dalším dokladem kvality modelu ŠKODA Octavia.

Hodnoceným vozem byla ŠKODA Octavia 1,4 TSI s automatickou dvouspojkovou převodovkou (DSG). Hodnotitele přesvědčily hodnoty spotřeby a emisí, stejně jako špičkové výsledky v oblasti kvality vzduchu uvnitř vozu a vnitřní hlučnosti. Bonusové body získala ŠKODA Octavia také za dobrou recyklovatelnost materiálů používaných při výrobě: 85 procent materiálů lze na konci životního cyklu opět použít. Mimořádného ocenění se navíc dočkal i efektivní výrobní systém čínského závodu společnosti SAIC Volkswagen, kde se model Octavia vyrábí.

Za program C-ECAP odpovídá Čínské centrum automobilové techniky a výzkumu. Základními parametry přísného hodnocení jsou zejména spotřeba paliva a emise, kvalita vzduchu a hlučnost v interiéru a recyklovatelnost materiálů použitých při výrobě.

Octavia je nejprodávanějším modelem značky ŠKODA v Číně. Aktuální, již třetí generace tohoto modelu, byla na čínský trh uvedena v květnu roku 2014. Od ledna do listopadu 2015 bylo na čínský trh dodáno 137.600 vozů ŠKODA Octavia. V porovnání s odpovídajícím období minulého roku to představuje nárůst o 35,2 procent.

Čína je centrálním pilířem Růstové strategie značky ŠKODA. Od roku 2007 bylo zákazníkům v této zemi dodáno více než 1,5 milionu vozů značky ŠKODA. V rámci celosvětové modelové ofenzívy značky byla důsledně rozšiřována modelová paleta pro Čínu. Jen v roce 2014 ŠKODA svou nabídku modelů na největším světovém automobilovém trhu zdvojnásobila. V Číně je nyní k dispozici šest různých modelových řad, počínaje modelem Fabia, přes Octavii až po Superb. Dosavadním vrcholem bylo koncem října uvedení nové generace modelu ŠKODA Superb.

151217 SKODA Octavia ziskala zlatou medaili v C-ECAP