Elegance i praktičnost nového modelu FABIA může být dále umocněna díky ŠKODA Originálnímu příslušenství

› Střešní box o objemu 400 litrů byl optimalizován po stránce aerodynamiky i funkčnosti, instalace střešního nosiče se obejde bez použití nářadí
› Objemný zavazadlový prostor se vyplatí organizovat prostřednictvím síťového programu
› ŠKODA FABIA je nejen praktická, ale i elegantní – díky originálnímu příslušenství lze její vzhled dále individualizovat

Mladá Boleslav, 7. prosince 2021 – Nová ŠKODA FABIA mezigeneračně vyrostla a uživatelům nabízí jak více místa v interiéru, tak i mnohem větší zavazadlový prostor. Tím se také rozšířil okruh jejích potenciálních zákazníků. Nová FABIA již nemusí být primárně městské vozidlo nebo druhý vůz v rodině. Může bez problémů hrát i roli hlavního rodinného automobilu, což reflektuje i nabídka originálního příslušenství.

ŠKODA Originální příslušenství je dlouhodobě nedílnou součástí nabídky mladoboleslavské automobilky. Pro zákazníky představuje bezpečný a spolehlivý způsob, jak si mohou dále přizpůsobit automobil ŠKODA svým individuálním potřebám. S novou generací modelu FABIA se tak obměňuje i široká nabídka příslušenství.

Na střeše může být instalován box o objemu až 400 litrů. Jeho pečlivě vycizelovaný tvar snižuje spotřebu paliva i aerodynamický hluk. Kromě toho je opatřen UV ochranou, která zajistí, že bude i po čase vypadat jako nový. Díky vyztuženému dnu unese zátěž až 75 kg a šířka 95 cm umožní přepravu i kempingového stolu. Standardně se do něj vejde 6 párů lyží nebo 5 snowboardů. Střešní box je přístupný z obou stran pro pohodlné nakládání a vykládání přepravovaných předmětů a byl mu přizpůsoben i základní střešní nosič, který dostal aerodynamicky optimalizované a speciálně pro nový model FABIA vyvinuté příčníky. Jejich nízký profil snižuje aerodynamický odpor a minimalizuje hladinu hluku, čímž přispívá k příjemnému pocitu z jízdy. Jeho největší přednost však představuje rychloupínací mechanismus, který zkracuje a výrazně zjednodušuje montáž. Dodává se jako kompletní sada, kterou lze ihned umístit na střechu. Není nutné nic sestavovat a odpadá i potřeba použití jakéhokoliv nářadí. Instalaci tak zvládne každý vlastníma rukama. Tento střešní nosič rovněž potvrdil mimořádnou bezpečnost při nárazovém testu, ve kterém odolal vyšším hodnotám přetížení, než požadují homologační předpisy.

Zavazadelník o základním objemu 380 litrů směle konkuruje vozům o třídu výše, proto se k jeho organizaci hodí různé produkty ŠKODA Originálního příslušenství zamezující volnému pohybu přepravovaných předmětů. V tomto směru pomůže zejména síťový program s multifunkční kapsou, který udrží zavazadla na svém místě a zabrání jim v nežádoucím pohybu při jízdě. Vhodným doplňkem je také síť pod plato zavazadlového prostoru, do níž se dají umístit lehčí věci. Dobrým tipem může být i plastová vana se zvýšeným okrajem, která perfektně kopíruje tvar zavazadelníku. Ochrání ho před zašpiněním a současně ji lze vybavit hliníkovou příčkou doplněnou o dělicí prvek, který umožní rozdělit zavazadlový prostor podle okamžitých potřeb. Vznikne tak místo pro předměty, které je potřeba mít hned po ruce nebo které je nutné oddělit od ostatních zavazadel.

Rovněž v interiéru se vyplatí udržovat pořádek a příjemnou atmosféru. K tomu dobře poslouží nejen standardní sady čtyř kusů koberečků pod nohy (v oblibě vedou ty gumové), ale také celoroční koberec přes středový tunel. Ten by měl být základem pro každého, kdo častěji přepravuje vzadu tři pasažéry. Je-li FABIA vybavena panoramatickou střechou, neměla by v její výbavě chybět odnímatelná sluneční clona. Pro tyto případy nabízí ŠKODA Originální příslušenství právě sluneční clonu na míru. Když není potřeba, lze ji jednoduše složit a umístit do sítě pod platem zavazadlového prostoru, kde nepřekáží.

Samozřejmě i u nového modelu FABIA byl kladen důraz na individualizaci, o čemž svědčí možnost zvolit různé barevné kombinace v rámci tzv. Color conceptů. Vlastní styl se dá podtrhnout i výběrem vhodného příslušenství. Na pohled zaujmou třeba kryty vnějších zpětných zrcátek v černé metalické barvě nebo ozdobné prahové lišty a fólie. Ty mají ještě další výhodu – nejenže pomáhají vylepšit vizuální dojem z interiéru při nastupování do vozu, ale také chrání prahy před znečištěním a oděrkami. Nedílnou součástí vizuálního dojmu jsou kola. Pro model FABIA si mohou zájemci vybrat z několika specifických designů litých kol od 15 do 18 palců.