Mezinárodní automobilová federace FIA vyznamenala tovární jezdce značky ŠKODA šampióny APRC

› Pontus Tidemand a Emil Axelsson byli vyznamenáni na galavečeru FIA v Paříži
› ŠKODA již po čtvrté za sebou získala „triple“ v tomto prestižním kontinentálním mistrovství

Paříž, 5. prosince 2015 – Pontus Tidemand (S) a Emil Axelsson (S) byli na galavečeru Mezinárodní automobilové federace FIA oficiálně jmenováni šampióny Asijsko-pacifického rallyového mistrovství (APRC). Při udílení cen za soutěžní rok 2015 v Paříži byla ŠKODA již počtvrté za sebou vyhlášena vítězem hodnocení jezdců i značek tohoto prestižního kontinentálního mistrovství. Tovární jezdec Tidemand v sezoně vedl s pěti vítězstvími a jedním druhým místem. Na závěr dosáhl s novým vozem ŠKODA Fabia R5 skvělého celkového vítězství na klíčovém trhu v Číně.

„Čtvrtý zisk titulu v Asijsko-pacifickém soutěžním mistrovství v řadě, čtyři vítězství v soutěžním mistrovství světa WRC 2 a pět národních titulů, to je výborná bilance první sezony s vozem ŠKODA Fabia R5. Skvělé vyznamenání patří rovněž všem členům rallyové rodiny týmu ŠKODA Motosport, kteří v letošní sezóně opět odvedli skvělou práci,“ komentuje letošní výsledek šéf týmu ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek.

151205 Mezinárodní automobilová federace FIA vyznamenala jezdce značky_ŠKODA