Novým vedoucím prodeje ŠKODA AUTO Česká republika se stává Jan Pícha

› Jan Pícha, manažer s téměř 30 letou praxí v automobilovém průmyslu, se ujímá funkce vedoucího prodeje ŠKODA AUTO Česká republika
› Úkolem nového vedoucího bude nadále posilovat pozici značky ŠKODA jako lídra trhu v oblasti prodeje nových i ojetých vozů

Mladá Boleslav, 31. května 2021 – Na pozici vedoucího prodeje ŠKODA AUTO Česká republika nastupuje od 1. června Jan Pícha. Zkušený manažer pracuje v automobilovém průmyslu téměř 30 let, pro automobilku ŠKODA AUTO pak více než 15 let. Jeho úkolem bude vedení prodeje nových a ojetých vozů ŠKODA s cílem dále posílit pozici jedničky českého automobilového trhu.

Jan Pícha (52) je absolventem strojní fakulty ČVUT a automobilovému průmyslu zasvětil celý svůj profesní život. Po ukončení studia v roce 1992 nastoupil do tehdejší společnosti Import Volkswagen Group, kde prošel různými pozicemi v odděleních rozvoje prodejní sítě a aftersales. V roce 2005 se připojil k automobilce ŠKODA, když nastoupil do funkce aftersales managera u slovenského importéra. V roce 2009 převzal tutéž pozici u firmy SAIC ŠKODA v čínské Šanghaji. V roce 2013 se vrátil do České republiky a nastoupil jako vedoucí marketingu aftersales v Mladé Boleslavi. V loňském roce převzal odpovědnost za strategii prodeje fleetovým zákazníkům a rozvoj programů s ojetými vozy. Do ŠKODA AUTO Česká republika nastupuje v době, kdy se celý trh bude muset vypořádat s mnoha výzvami. „Věřím, že to nejhorší covidové období máme za sebou. Jsem přesvědčen, že se stále se rozšiřujícím produktovým portfoliem včetně nového elektrického modelu ENYAQ iV dokážeme úspěšně oslovit širokou fleetovou i privátní klientelu. Těším se zejména na spolupráci se silnou dealerskou sítí v regionech,“ říká Jan Pícha, nový vedoucí prodeje ŠKODA AUTO Česká republika.

„Jsem rád, že můžeme oznámit významnou posilu našeho týmu, a přeji Janu Píchovi hodně úspěchů v jeho nové roli. Ujímá se odpovědnosti za oblast prodeje v situaci, která není jednoduchá a staví před jeho tým řadu překážek. Věřím však, že i díky svým dlouholetým zkušenostem v automobilovém průmyslu si s nimi poradí se ctí a přispěje k dalšímu posílení pozice značky ŠKODA jako jasného lídra tuzemského trhu. V osobě Jana Píchy získáváme profesionála, který dobře rozumí procesům uvnitř společnosti ŠKODA AUTO, což se mu bude v této náročné době velmi hodit,“ uvítal nového kolegu vedoucí obchodní organizace ŠKODA AUTO Česká republika Jiří Maláček.