Škoda Auto předala společnosti ČEZ Distribuce 23 elektromobilů Enyaq

› 23 vozů Škoda Enyaq posiluje firemní flotilu společnosti ČEZ Distribuce, uplatnění najdou především při cestách za zákazníky a při odstraňování poruch
› Zájem o elektromobily roste, modelová řada Enyaq patří nadále k nejpoptávanějším vozům svého druhu na tuzemském trhu
› Škoda Auto spolupracuje se skupinou ČEZ na řadě projektů v oblasti elektromobility

Mladá Boleslav, 3. července 2023 – Škoda Auto předala 23 elektromobilů Enyaq společnosti ČEZ Distribuce. Budou sloužit zejména při cestách za zákazníky a při odstraňování poruch. Skupina ČEZ, která s mladoboleslavskou automobilkou spolupracuje na řadě projektů v oblasti elektromobility, tím zvyšuje zastoupení lokálně bezemisních automobilů ve svém vozovém parku.

Škoda Auto uspěla s modelem Enyaq ve výběrovém řízení na dodávku elektromobilů pro dceřinou společnost ČEZ Distribuce. Elektromobil z Mladé Boleslavi nejlépe splnil požadavky zadavatele na náročné nasazení v členitém terénu při údržbě distribuční sítě a přesvědčil spolehlivostí, jízdními vlastnostmi i dojezdem více než 540 km na jedno nabití v režimu WLTP.

„V celé Skupině ČEZ nyní slouží přes 5 000 vozidel. Podíl alternativních pohonů v této flotile letos chceme výrazně zvýšit. Jsme proto rádi, že se nám díky takzvanému dynamickému nákupnímu systému, který pro pořizování elektromobilů používáme, podařilo nyní vysoutěžit tuto první velkou skupinu vozidel od Škoda Auto.“

Jakub Bosák, manažer útvaru dopravní služby ČEZ

Enyaq slaví úspěchy na českém trhu
Škoda Enyaq patří stabilně k nejoblíbenějším elektromobilům na českém trhu. V loňském roce získala třetinový tržní podíl a úspěšně si vede i letos. Stále více firem se vydává cestou udržitelnosti a pořizuje elektromobily do svých vozových parků.

„S modelem Enyaq slavíme úspěchy u větší i menší fleetové klientely. Zakázka od ČEZ Distribuce ukazuje, že elektromobilita se stává součástí všech druhů fleetů a firmy chtějí využívat maximálního dojezdu vozu.“

Michal Nykl, koordinátor fleetového prodeje Škoda Auto Česká republika

Skupina ČEZ a Škoda Auto: partnerství ve prospěch elektromobility
Škoda Auto spolupracuje se skupinou ČEZ na řadě projektů v oblasti elektromobility. ‚Memorandum o spolupráci v rozvoji elektromobility v České republice‘ podepsali představitelé obou stran v roce 2021 spolu se zástupci Ministerstva dopravy, Ministerstva průmyslu a obchodu, Správy železnic, Ředitelství silnic a dálnic a Ředitelství vodních cest. Dokumentem se participující strany zavázaly vybudovat do roku 2025 odpovídající síť elektronabíjejích stanic vzhledem k rostoucím počtům registrovaných elektromobilů v ČR. K největším společným projektům patří fotovoltaické elektrárny o výkonu 0,44MWp na pěti budovách servisního centra v Kosmonosech a vznikající fotovoltaika o celkovém výkonu 2,2 MWp na střechách Škoda Parts Centra i logistických budov v hlavním závodě automobilky v Mladé Boleslavi. Řada autorizovaných prodejců využívá ve svých provozovnách dobíjecí technologie skupiny ČEZ. Už dnes patří prodejní síť mladoboleslavské automobilky k největším poskytovatelům dobíjecí infrastruktury v ČR. Mnohá dealerství budují k nabíjecím stanicím také fotovoltaické elektrárny a energetická úložiště, což jim umožňuje nabíjet prodávané, servisované i vlastní služební a předváděcí vozy zelenou energií.