ŠKODA AUTO získala cenu Randstad Award 2019 v průzkumu oblíbenosti zaměstnavatelů

› ŠKODA AUTO oceněna titulem Randstad Award jako Nejatraktivnější zaměstnavatel v ČR
› Česká automobilka se pravidelně umisťuje na předních příčkách v hodnocení zaměstnavatelů jak v odborných průzkumech, tak v anketách uchazečů z řad studentů
› Společnost ŠKODA AUTO se jako jeden z největších zaměstnavatelů v České republice dlouhodobě zaměřuje i na vzdělávání a osobní rozvoj svých zaměstnanců

Mladá Boleslav, 12. dubna 2019 – ŠKODA AUTO se stala absolutním vítězem českého kola Randstad Award 2019. Ocenění je součástí největšího globálního průzkumu zaměstnaneckých preferencí na světě, Randstad Employer Brand Research. O výsledku rozhodlo přes 4 tisíce českých zaměstnanců, kteří vybírali mezi 150 tuzemskými společnostmi ze soukromého sektoru.

„Další prvenství v anketě hodnotící zaměstnavatele je velkým oceněním práce celé naší společnosti, která se péči o zaměstnance a jejich rozvoji dlouhodobě věnuje,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast řízení lidských zdrojů. „Plně si uvědomujeme, že za úspěchem naší společnosti stojí nejen jasná vize, ale zejména spokojení, motivovaní a inovacím otevření zaměstnanci.“

Na nejvyšší příčku automobilku ŠKODA AUTO posunuly hlasy více než 4700 respondentů z České republiky, kteří hodnotili atraktivitu 150 největších tuzemských společností. Mezi kritéria patřila dobrá pověst firmy, využívání nejnovějších technologií, jistota zaměstnání, možnost kariérního růstu, atraktivní plat, ale i možnost spojení osobního a profesního života, firemní benefity a další hlediska.

Anketa Randstad Employer Brand Research se zabývá průzkumem atraktivity největších zaměstnavatelů a na celosvětovém trhu má už 19letou tradici. Společnost ve 30 zemích světa pravidelně provádí nezávislý výzkum toho, co talentované zaměstnance nejvíce motivuje a co je pro ně důležité při výběru zaměstnavatele.

Česká automobilka se na předních příčkách v hodnocení atraktivity zaměstnavatelů umisťuje pravidelně i v dalších anketách, a to jak v profesních soutěžích, tak i v průzkumech mezi studenty.
V minulém roce ŠKODA AUTO například obhájila 1. místo v hodnocení studentů technických oborů v průzkumu společnosti Universum.

ŠKODA AUTO se v celém průmyslovém odvětví České republiky dlouhodobě řadí mezi společnosti s nejatraktivnějšími výhodami pro své zaměstnance. Automobilka zajišťuje rozsáhlý systém benefitů, který podléhá průběžné modernizaci a pokrývá rozdílné potřeby zaměstnanců na různých pozicích. Vedle příspěvků na penzijní spoření, bezúročných půjček na bydlení a koupi automobilu je to například i široká škála programů zdravotní péče. Pro mladé talenty má potom řadu rozvojových programů. Studentům nabízí odborné placené stáže nebo podporu při psaní závěrečných prací, kdy ti nejlepší mohou získat Cenu Laurina a Klementa. Pro čerstvé absolventy je tu potom velmi zajímavý Trainee program, který nabízí pracovní rotace, zahraniční stáž i mentora v podobě zkušenějšího zaměstnance.