ŠKODA AUTO získala ocenění „COMPANYBEST 2020“

› Největší nezávislá automobilová porota v Evropě ocenila úspěšný rozvoj společnosti ŠKODA AUTO na mezinárodních trzích a inovativní koncepty ve výrobě
› Slavnostní předání ocenění uděleného v listopadu 2020 bylo kvůli koronavirové pandemii odloženo
› Vítězové všech kategorií byli vyznamenáni ve čtvrtek večer v Barceloně

Mladá Boleslav, 4. října 2021 – „AUTOBEST“, největší nezávislá automobilová porota v Evropě, vyznamenala společnost ŠKODA AUTO oceněním „COMPANYBEST 2020“. Novináři z 32 zemí ocenili vynikající rozvoj české automobilky na mnoha zahraničních trzích i realizaci inovativních konceptů ve výrobě. Vedle projektu digitalizace „dProdukce“ v závodě v Kvasinách porota ocenila také paralelní výrobu různých modelů vozů na bázi platforem MQB a MEB na společné výrobní lince v Mladé Boleslavi. Kvůli koronavirové pandemii bylo předání ocenění uděleného již v listopadu 2020 odloženo a proběhlo ve čtvrtek večer v Barceloně.

Již v listopadu 2020 byla společnost ŠKODA AUTO vyznamenána renomovaným oceněním „COMPANYBEST 2020“, slavnostní udělení cen tehdy ovšem muselo být kvůli koronavirové pandemii zrušeno a nyní proběhlo dodatečně. V Barceloně jej za českou automobilku převzal Tomáš Kotera, vedoucí Komunikace podniku a interní komunikace ve společnosti ŠKODA AUTO.

Nezávislá porota „AUTOBEST“ složená z automobilových novinářů z 32 evropských zemí vyznamenala společnost ŠKODA AUTO mimo jiné za pozitivní vývoj jejích nových modelů i za rostoucí podíly na mnoha mezinárodních trzích. Kromě toho novináři ocenili atraktivní design vozů ŠKODA, rozšiřování portfolia zaměřeného na zákazníky i praktické „Simply Clever“ nápady, které jsou pro značku typické

Společnost ŠKODA AUTO navíc porotu přesvědčila inovativním konceptem výroby: v hlavním závodě v Mladé Boleslavi vyrábí na téže výrobní lince paralelně a zcela flexibilně modely OCTAVIA a KAROQ na bázi modulární platformy MQB a model ENYAQ iV, který využívá modulární platformu pro elektromobily (MEB). Porota AUTOBEST dále ocenila projekt digitalizace „dProdukce“, který zaměstnance v závodě v Kvasinách vede bez papírových podkladů jednotlivými kroky výroby, dokumentace a kontroly kvality.

Společnost ŠKODA AUTO přesvědčila porotce již v roce 2019: ocenění „SMARTBEST“ tehdy získala za digitální asistentku Lauru coby inovaci roku v oblasti interakce mezi řidičem vozu a umělou inteligencí.