ŠKODA ENYAQ iV: Světová premiéra bude 1. září 2020 v Praze

› Silueta naznačuje vzhled nového SUV značky ŠKODA s čistě bateriovým elektrickým pohonem
› ENYAQ iV využívá jako první model ŠKODA modulární platformu pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen

Mladá Boleslav, 22. července 2020 – Novým modelem ENYAQ iV realizuje ŠKODA důležitou část své strategie elektromobility. Jako první sériový vůz značky používá toto SUV s čistě bateriovým elektrickým pohonem modulární platformu pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen. Český výrobce automobilů nyní zveřejňuje fotografii siluety vozu, která naznačuje vzhled jejího nejdůležitějšího letošního nového modelu. ŠKODA ENYAQ iV kombinuje emociální linie a vyvážené proporce s udržitelnou radostí z jízdy a velkorysou nabídkou vnitřního prostoru typickou pro značku ŠKODA.

Silueta nového modelu ŠKODA ENYAQ iV naznačuje proporce nové vlajkové lodi značky. Krátká příď a protažená linie střechy dodávají vozu dynamický vzhled a zachovávají velkorysou nabídku prostoru, která je pro značku typická. Nové SUV tak v interiéru nabízí podobný prostor jako model ŠKODA KODIAQ, i když je na délku kratší než ŠKODA OCTAVIA.

ŠKODA ENYAQ iV nabízí pohon zadních nebo všech kol, kromě toho jsou k dispozici tři velikosti baterie a pět výkonnostních stupňů. ENYAQ iV se rychle nabíjí, maximální nabíjecí výkon dosahuje až 125 kW. Dojezdová vzdálenost na jedno nabití je až 500 kilometrů v cyklu WLTP. Tím se z praktického, čistě bateriově poháněného SUV stává perfektní společník pro všední den.

Představení nového špičkového modelu ŠKODA je vyvrcholením oslav 125 let od založení mladoboleslavské automobilky. 1. září 2020 bude tento milník historie společnosti přenášen z českého hlavního města Prahy i virtuálně, mimo jiné na platformě ŠKODA Storyboard a přes sociální média.

Uložení preferencí uživatele napříč webovými stránkami
Statistika a analýza chování uživatele
Oslovování s nabídkou produktů a propojení se sociálními sítěmi
Uložit nastavení