ŠKODA FABIA R5 má nové zázemí - nové sídlo týmu ŠKODA Motorsport

› ŠKODA Motorsport má novou budovu s rozlohou 16 400 m2 v blízkosti továrny ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi
› Přesně pro daný účel navržená budova poskytuje dostatek prostoru pro inženýry, dílny i logistiku

Mladá Boleslav, 27. listopadu 2018 – ŠKODA Motorsport nyní funguje ve zcela novém sídle v těsné blízkosti továrny ŠKODA AUTO na okraji Mladé Boleslavi. V budově navržené přímo na míru je připraven prostor pro všechna oddělení ŠKODA Motorsport pod jednou střechou, a může tak vycházet vstříc svým zákazníkům i potřebám továrního týmu ještě lépe než dříve.

Ve zcela nové budově v těsné blízkosti továrny ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi má tým ŠKODA Motorsport vše, co potřebuje – výzkumné a vývojové centrum, výrobu, dílnu, sklady, přípravu prototypů, logistiku, kanceláře i showroom. Kancelářské prostory nového centra mají plochu 1859 m2 a dalších 3844 m2 pro dílny a skladové prostory. Celkově nové centrum zabírá plochu o rozloze 16 400 m2.

Christian Strube, člen představenstva ŠKODA AUTO za technický vývoj, řekl: „S novým sídlem jsme připraveni na budoucnost. Zlepšené rozdělení práce a fungování jako celku nám umožňuje vyvíjet a stavět automobily efektivněji a současně poskytovat našim zákazníkům ještě lepší služby. Minulý rok jsme si stanovili cíl dodat zákazníkům po celém světě více než 200 vozů FABIA R5. A to se nám podařilo! Dosud jsme prodali celkem téměř 250 vozů. Nové centrum nám umožní navazovat na úspěch našeho závodního oddělení i v budoucnosti.“

Šéf ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek dodává: „Naše nové ústředí jasně demonstruje význam, který má pro automobilku ŠKODA závodní oddělení. Velmi nám pomůže zlepšit služby poskytované našim zákazníkům a pokračovat v celosvětovém úspěchu týmu ŠKODA Motorsport!“