ŠKODA je na další čtyři roky oficiálním hlavním sponzorem IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji

› Smlouva s obchodním partnerem IIHF, firmou Infront Sports & Marketing, byla prodloužena do roku 2021
› ŠKODA je již 25 let partnerem IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji
› Angažmá společnosti ŠKODA AUTO bylo uznáno i zápisem do Guinessovy knihy rekordů za „nejdelší hlavní sponzoring v historii sportovních mistrovství světa“

Kolín nad Rýnem / Mladá Boleslav, 19. května 2017 – ŠKODA prodloužila své angažmá hlavního sponzora IIHF (International Ice Hockey Federation) Mistrovství světa v ledním hokeji o další čtyři roky až do roku 2021. Dnes to v rámci 81. IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji v Kolíně nad Rýnem oznámila česká automobilka, mezinárodní federace ledního hokeje IIHF a Infront Sports & Media, oficiální obchodní partner IIHF Mistrovství světa. ŠKODA je oficiálním hlavním sponzorem každoročně pořádaného hokejového mistrovství už od roku 1993. Pětadvacetileté angažmá bylo mimo jiné oceněno i zápisem do Guinessovy knihy rekordů za „nejdelší hlavní sponzoring v historii sportovních mistrovství světa”.

„Naše angažmá v tomto fascinujícím sportovním odvětví hraje od počátku devadesátých let minulého století klíčovou roli v naší sponzoringové strategii. Značnou měrou přispělo k výraznému posílení image a známosti značky ŠKODA na mezinárodním trhu,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier. „S naší strategií značka ŠKODA v následujících letech na mezinárodních trzích dále poroste. Lední hokej je celosvětově oblíbený, dynamický, zemitý a především sympatický sport. Tyto hodnoty značka ŠKODA sdílí. Abych to zkrátil: lední hokej a ŠKODA patří k sobě. Je tedy logické, že dlouhodobě sponzorujeme jednu z nejznámějších světových sportovních událostí,“ dodává Bernhard Maier.

Smlouvu o prodloužení partnerství představili předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier, prezident IIHF Dr. René Fasel a prezident a CEO společnosti Infront Sports & Media Philippe Blatter v pátek v Lanxess Aréně v Kolíně nad Rýnem – tam, kde se 21. května rozhodne o tom, který tým vyhraje IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji 2017. Na místě byl rovněž porotce agentury Guinness World Record, který potvrdí světový rekord za nejdelší sponzoring sportovního mistrovství světa – nyní již 25leté partnerství s IIHF.

V roce 1992 zahájila ŠKODA své angažmá na pozici oficiálního vozu při finále v Praze a v Bratislavě, od roku 1993 nastoupila značka při každém mistrovství na led jako oficiální hlavní sponzor. Nejrychlejší kolektivní sport na světě má v domovské zemi značky ŠKODA i na mnoha dalších cílových trzích vysokou sportovní relevanci. V Evropě se 85 procent všech vozů značky ŠKODA prodává v zemích, do nichž se IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji přenáší, v celosvětovém měřítku činí tato hodnota 58 procent. To, že mezi země, nadšené ledním hokejem, patří i tak důležitý růstový trh jako je Rusko, rovněž hovoří pro dlouhé spojení s tímto sportem.

Dalšími pozitivními aspekty sponzoringu jsou vysoká frekvence turnajů – Mistrovství světa se koná jednou ročně – a výrazná viditelnost sponzora díky umístění loga na dresech, přilbách, vhazovacích kruzích i nasazením flotily vozů značky ŠKODA.

V roce 2017 bude mistrovství světa v televizi sledovat více než jedna miliarda fanoušků, v arénách se očekává návštěva více než 600 000 diváků.

ŠKODA se tradičně angažuje v řadě sportů. Lední hokej je přitom vedle cyklistiky a motoristického sportu nejdůležitějším pilířem sponzoringové strategie automobilky. Vedle IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji ŠKODA podporuje různé národní svazy a národní ligy. Od roku 2012 značka aktivně podporuje dorost. ŠKODA Junior Ice Hockey Cup dává mladým talentům příležitost ukázat své umění.

Uložení preferencí uživatele napříč webovými stránkami
Statistika a analýza chování uživatele
Oslovování s nabídkou produktů a propojení se sociálními sítěmi
Uložit nastavení