ŠKODA OCTAVIA získala potřetí cenu Red Dot Award za vynikající produktový design

› Nová ŠKODA OCTAVIA přesvědčila svými emocionálními tvary a dynamickými proporcemi
› Čtvrtá generace bestselleru značky ŠKODA přinesla už 14. cenu Red Dot Award
› Mezinárodní odborná porota 65. ročníku soutěže hodnotila 6500 produktů

Mladá Boleslav, 31. března 2020 – Do třetice všeho dobrého: ŠKODA OCTAVIA už potřetí – po ročnících 2006 a 2017 – získala renomovanou cenu za vynikající produktový design Red Dot Award. Zhruba čtyřicetičlennou mezinárodní odbornou porotu přesvědčila i čtvrtá generace bestseleru značky ŠKODA svým emocionálním designem, propracovanými prvky i elegantními a dynamickými proporcemi. Česká automobilka získala již 14. cenu Red Dot Award za své modely během 65 ročníků této soutěže. Slavnostní udělování cen Red Dot Award 2020 za produktový design proběhne 22. června v rámci Red Dot Gala v německém Essenu.

Christian Strube, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast technického vývoje, zdůrazňuje: „ŠKODA AUTO nabízí našim zákazníkům vynikající poměr ceny a užitné hodnoty. Projevuje se velkorysou nabídkou prostoru a vysokou praktičností našich vozů, stejně jako jejich sladěným designem, jehož hlavní prvky charakterizují pojmy „krystalický“ a „překvapující“. Cena Red Dot Award pro novou generaci modelu ŠKODA OCTAVIA je skvělým potvrzením práce týmu našich designérů“.

Aktuální designový jazyk značky ŠKODA se vyznačuje propracovanými prvky, precizními liniemi, jasně strukturovanými plochami a dodává vozu dynamiku. Opticky zajímavý je nový přední nárazník a ostře vykreslené plošší světlomety, sériově vybavené technologií LED pro tlumená a dálková světla i světla pro denní svícení, a na přání i matrixovými Full-LED- světlomety s výraznou světelnou grafikou. Technologii LED využívají i zadní sdružené svítilny s brzdovými a mlhovými světly. Podlouhlou siluetu verze OCTAVIA COMBI podtrhují nové, celou plochou přiléhající střešní nosiče, liftback má linie ve stylu kupé. Nový je i koncept interiéru modelu OCTAVIA: Jako první sériový model značky ŠKODA disponuje nová generace bestselleru kromě volně stojícího centrálního displeje a ještě kvalitnějšími materiály, také novou palubní deskou, rozdělenou do několika úrovní a jasně tvarovaným středovým panelem. Nový je rovněž dvouramenný volant, intuitivnější rozvržení tlačítek a nová vroubkovaná kolečka zlepšují ergonomii a usnadňují obsluhu.

Čtyři desítky odborníků hodnotí 6500 produktů
Red Dot Award je jednou z nejznámějších designérských soutěží na světě, mezinárodní porota je složena z nezávislých odborníků – profesorů designu, odborných novinářů a výtvarníků. Ti každoročně hodnotí zhruba 6500 přihlášených produktů, přímo na místě, dle kritérií, jako je stupeň inovace, formální kvality, funkčnost, životnost a ekologie. V roce 2020 se cena Red Dot Award, která je na celém světě považována za pečeť kvalitního produktového designu, uděluje už po pětašedesáté.

Pro značku ŠKODA je čtvrtá generace modelu OCTAVIA již 14. modelem, oceněným touto prestižní pečetí kvality. V kategorii  Red Dot Award: Brands & Communication Design‘ získala česká automobilka v roce 2019 také cenu Red Dot za zdařilou komunikaci značky.

ŠKODA poprvé získala cenu Red Rod v roce 2006, kterou tehdy obdržel rovněž model OCTAVIA – konkrétně model OCTAVIA COMBI druhé generace. Následující třetí generace přinesla značce ŠKODA v roce 2017 spolu s modelem KODIAQ hned dvě ceny v jednom ročníku.

Přehled všech oceněných modelů značky ŠKODA:
2020 ŠKODA OCTAVIA IV
2019 ŠKODA SCALA