ŠKODA SCALA: Nové jméno pro nový kompaktní model

› Jméno pochází z latiny a znamená „schody“ nebo „žebřík“
› SCALA je pro značku ŠKODA dalším velkým krokem v oblasti designu a techniky
› První evropský model značky, který na pátých dveřích ponese stylizovaný nápis ŠKODA
› ŠKODA SCALA bude veřejnosti představena v závěru tohoto roku

Mladá Boleslav, 15. října 2018 – Po první siluetě odhaluje nyní ŠKODA také jméno nového kompaktního vozu – ŠKODA SCALA. Pochází z latinského slova „scala“, což lze přeložit jako „schody“ nebo „žebřík“, a představuje zároveň pro automobilku další velký krok vpřed v segmentu kompaktních vozů. Jako první model značky ŠKODA v Evropě bude mít SCALA uprostřed pátých dveří namísto loga značky nápis ŠKODA.

Bernhard Maier, předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO, zdůrazňuje: „S novým modelem ŠKODA SCALA otevřeme další kapitolu ve třídě kompaktních vozů značky ŠKODA. Jedná se o zcela nově vyvinutý vůz, který v této třídě stanoví nové standardy v oblasti technologií, bezpečnosti a designu. Jsme přesvědčeni o tom, že SCALA má nejlepší šance k tomu, aby pro značku ŠKODA nově definovala segment A.“

S modelem SCALA představuje ŠKODA nový emocionální design exteriéru i interiéru poprvé v sériovém provedení. Design vzbudil pozornost už na autosalonu v Paříži, a to díky studii VISION RS. S novým modelem učinila česká značka velký krok i po technické stránce, když nabízí inovativní prvky výbavy, které byly dosud běžné jen ve vozech vyšších tříd. Jméno SCALA, pocházející z latiny, tedy nový vůz skvěle vystihuje. Do češtiny jej lze přeložit jako „schody“ nebo „žebřík“. S modelem SCALA vystoupá ŠKODA hned o několik vývojových stupňů. Dokonale také ztělesňuje soubor hodnot značky, výstižně shrnutý pojmem „Smart Understatement“.

Nová ŠKODA SCALA se vyznačuje i dalším novým a jedinečným znakem: Jako první evropský sériový model značky zdobí záď tohoto kompaktního vozu namísto loga nápis ŠKODA, umístěný uprostřed pátých dveří.

Uložení preferencí uživatele napříč webovými stránkami
Statistika a analýza chování uživatele
Oslovování s nabídkou produktů a propojení se sociálními sítěmi
Uložit nastavení