ŠKODA Superb je mezi finalisty renomovaných automobilových anket

› ŠKODA Superb je ve finále prestižních anket ,Car of the Year 2016’ (COTY) a ‚World Car of the Year 2016’ (WCOTY)
› Vlajková loď značky ŠKODA nadchla odborné poroty svým emocionálním designem, nabídkou prostoru a špičkovou technikou
› Volba nejlepších vozů roku přichází do rozhodující fáze

Mladá Boleslav, 12. února 2016 – Velký úspěch pro nový model ŠKODA Superb: Vlajková loď značky je ve finále novinářských anket ‚Car of the Year (COTY) 2016’ i ‚World Car of the Year 2016’ (WCOTY). Obě ceny patří mezi nejprestižnější v automobilovém odvětví.

Se svým expresivním designem, špičkovou technikou a nejlepší nabídkou prostoru ve své třídě definuje vlajková loď značky nová měřítka ve svém segmentu. Kromě toho dosahuje vrcholný model značky ŠKODA zcela novou úroveň v oblasti bezpečnosti, komfortu, konektivity a šetrnosti k životnímu prostředí a celkově se posunuje k horní hranici automobilové střední třídy. Nová ŠKODA Superb se na evropském trhu prodává od června minulého roku, koncem října byl tento model uveden na čínský trh a nyní se začne prodávat v Indii. ŠKODA Superb Combi se do prodeje dostala v září 2015. Celosvětové prodeje řady Superb v lednu meziročně vzrostly o 62,3 procent, v západní Evropě činil nárůst dokonce 104,5 procenta.

Volba nejlepších automobilů roku vstupuje do rozhodující fáze: Nová ŠKODA Superb patří mezi deset finalistů ankety ‚World Car of the Year 2016’. Porota se letos skládá ze 73 motoristických novinářů z 23 zemí. Trojice nejlepších vozů bude počátkem března 2016 vyhlášena na autosalonu v Ženevě. Nositel titulu ‚World Car of the Year 2016’ a vítězové jednotlivých kategorií pak budou vyhlášeni v dubnu během New York International Auto Show (NYIAS).

Známo je také sedm finalistů ankety ‚Car of the Year’. Odborná porota si své favority vybrala z 35 novinek na evropském trhu. V předvečer autosalonu v Ženevě bude nejlepší novinka roku oceněna nejstarší a nejdůležitější cenou v automobilovém odvětví. Až do vyhlášení vítězů bude porota, složená z 58 automobilových odborníků z 22 zemí, finalisty intenzivně testovat a vyhodnocovat z pohledu designu, inovací, kvality a poměru ceny a výkonu.

ŠKODA Superb se v minulých měsících setkala s pozitivním ohlasem a získala několik renomovaných vyznamenání. V září loňského roku byl vrcholný model automobilky na základě svého precizního, výrazného a emocionálního designu vyhlášen ,Best of Best‘ v kategorii ,Exterior Volume Brand‘ v soutěži ,Automotive Brand Contest 2015′. Rozhodla tak porota Rady pro design (German Design Council). Britský časopis What Car? ocenil model ŠKODA Superb Combi titulem „Nejlepší kombi roku 2016“.

160212 ŠKODA Superb je mezi finalisty renomovaných automobilových anket