Pátá žákovská studie dostala jméno ŠKODA SUNROQ

Letošní žákovský koncepční vůz se jmenuje ŠKODA SUNROQ. Jméno bylo vybráno z několika set návrhů zaslaných zákazníky a fanoušky značky ŠKODA na sociálních sítích.

› Jméno dokonale vystihuje letní ráz kabrioletu vycházejícího z kompaktního SUV ŠKODA KAROQ
› Zákazníci a fanoušci vozů ŠKODA poslali prostřednictvím sociálních sítí stovky návrhů na jméno letošního žákovského vozu
› 23 žáků podnikového učiliště ŠKODA AUTO postavilo jedinečný a atraktivní vůz

Mladá Boleslav, 4. června 2018 – Pátý žákovský vůz vytvořený žáky Středního odborného učiliště strojírenského ŠKODA AUTO se jmenuje ŠKODA SUNROQ. Na koncepci kabrioletu, vycházejícího z populárního kompaktního SUV ŠKODA KAROQ, pracovalo 23 žáků ze sedmi různých oborů po dobu přibližně osmi měsíců.

Jedním z posledních nutných kroků v projektu letošního žákovského vozu bylo nalézt pro něj vhodné jméno. Žáci vyzvali zákazníky a fanoušky značky ŠKODA k zaslání návrhů skrze profily automobilky na sociálních sítích. Z několika stovek navržených jmen nakonec žáci vybrali SUNROQ. Nové jméno kabrioletu dokonale sedí, protože do otevřeného vozu mohou bez větších problému proniknout sluneční paprsky.

Autor vítězného návrhu byl pozván na oficiální představení vozu SUNROQ. Setká se se žáky a jejich učiteli a dostane dokonce šanci nový žákovský vůz osobně vyzkoušet.