Změna v dozorčí radě ŠKODA AUTO

Dozorčí rada české automobilky povolala Dr. Herberta Diesse, předsedu představenstva Volkswagen AG, do svého čela na zasedání 30. května 2018.

› Předseda představenstva Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, převzal předsednictví dozorčí rady společnosti ŠKODA AUTO
› Dosavadní předseda dozorčí rady ŠKODA AUTO Frank Witter je nově jejím místopředsedou

Mladá Boleslav, 30. května 2018 – Dr. Herbert Diess, předseda představenstva Volkswagen AG, přebírá v kontextu vytvoření skupiny objemových značek v rámci koncernu Volkswagen také předsednictví dozorčí rady společnosti ŠKODA AUTO. Dozorčí rada české automobilky povolala 59letého Diesse do svého čela na zasedání 30. května 2018. Dosavadní předseda Frank Witter bude i nadále v dozorčí radě pokračovat jako její místopředseda. Matthias Müller, Witterův předchůdce ve funkci místopředsedy dozorčí rady, složil ke dni 13. května svůj mandát. Florina Louise Panticová, rozená Piëchová, opustila dozorčí radu společnosti ŠKODA AUTO ke dni 5. května 2018. O jejím nástupci bude rozhodnuto.