Prodejní šlágry: ŠKODA SCALA s prodlouženým sklem pátých dveří a velká kola pro KAMIQ

› Více než polovina všech zákazníků se při koupi modelu SCALA rozhodla pro elegantní provedení zádi
› Městské SUV KAMIQ se objednává většinou se 17palcovými a 18palcovými koly z lehkých slitin
› U zákazníků obou modelů jsou v kurzu také full LED zadní skupinová světla

Mladá Boleslav, 22. dubna 2020 – Sportovní elegance u modelu ŠKODA SCALA, robustní lifestylový vzhled u modelu ŠKODA KAMIQ: Zákazníci obou úspěšných nových kompaktních modelů české automobilky si vybírají různé prvky exteriéru. Zatímco v roce 2019 se v celosvětovém měřítku 57 procent všech kupců vozu SCALA rozhodlo pro prodloužené sklo pátých dveří, u prvního městského SUV značky ŠKODA se zákazníci zaměřili především na velká kola z lehkých slitin.

Pro oba modely – ŠKODA SCALA a ŠKODA KAMIQ – je charakteristický aktuální vývojový stupeň emocionálního designového jazyka české automobilky. SCALA se vyznačuje vypilovanou aerodynamikou, působí moderním a sportovním dojmem, který opticky zdůrazňuje výrazně prodloužené sklo okna pátých dveří. V roce 2019 se pro tento volitelný designový prvek, který je součástí paketů Emotion nebo Image, rozhodlo celosvětově 57 procent všech zákazníků modelu SCALA. Tento sportovně-elegantní prvek ještě posilují tónovaná boční skla Sunset, kterými bylo vybaveno celkem 61 procent všech vozů řady SCALA, i černě lakované kryty vnějších zpětných zrcátek, jejichž podíl činil 38 procent. Tmavě tónovaná je také panoramatická prosklená střecha, kterou disponovalo 14 procent všech vozů SCALA. Tónovaná boční skla Sunset byla oblíbená i u městského SUV KAMIQ, s podílem 59 procent, necelá polovina všech zákazníků se navíc rozhodla i pro střešní nosič ve stříbrné barvě.

Větší kola jsou trumfem modelu ŠKODA KAMIQ
K robustnímu vzhledu a ke zvýšené světlé výšce městského SUV se hodí větší hliníková kola, která jsou mezi majiteli modelu KAMIQ v kurzu více než mezi zákazníky modelu SCALA. Na sedmnáctipalcových hliníkových kolech sjel z linky každý druhý KAMIQ, téměř čtvrtina zákazníků se rozhodla dokonce pro osmnáctipalcová kola. 45 procent vozů SCALA vyjelo k zákazníkům na šestnáctipalcových kolech. Pro sedmnáctipalcová kola se rozhodla třetina zákazníků vozu SCALA a každý desátý vůz tohoto modelu sjel z linky na osmnáctipalcových kolech. Nejoblíbenějšími koly modelu KAMIQ byla sedmnáctipalcová kola Braga ve stříbrném provedení, která se s podílem 35 procent umístila před šestnáctipalcovými koly se 16 procenty a stříbrnými osmnáctipalcovými koly Crater s 11 procenty. Favoritem zákazníků modelu SCALA byla naproti tomu šestnáctipalcová kola Alaris (27 procent), před sedmnáctipalcovými koly Stratos (19 procent). Nejoblíbenějšími osmnáctipalcovými byla s podílem 6 procent kola Vega Aero v lesklém černém provedení.

Podobně často byla do modelů SCALA a KAMIQ montována špičková varianta světlometů a zadních svítilen, využívajících technologie LED. Adaptivní full LED světlomety mělo na palubě 45 procent vozů SCALA. V případě modelu KAMIQ dosáhla tato verze světlometů včetně dynamických předních blinkrů, které jsou jejich součástí, podílu přesně 50 procent. Zadními full LED svítilnami s dynamickými blinkry disponovaly zhruba dvě třetiny všech prodaných vozů SCALA a KAMIQ.