ŠKODA AUTO pokračuje v partnerství s cyklistickým seriálem Kolo pro život

› ŠKODA AUTO podporuje největší tuzemský seriál závodů horských kol již od roku 2009
› 15 závodů od června do října, 15 zajímavých lokalit, 15 příležitostí zažít nevšední den se značkou ŠKODA
› Mladoboleslavská automobilka fandí profesionální i amatérské cyklistice dlouhodobě, z tohoto zájmu se zrodila cyklisticka online platforma We Love Cycling

Mladá Boleslav, 25. června 2020 – Již podvanácté podpoří ŠKODA AUTO v roli hlavního partnera největší seriál závodů horských kol – Kolo pro život. Dlouholetou spoluprací česká automobilka potvrzuje svou angažovanost na poli národní i mezinárodní cyklistiky. V letošním roce se v období od června do října uskuteční celkem 15 sportovních klání, z nichž 3 ponesou označení „partnerský závod ŠKODA AUTO“.

V letošním roce proběhne celkem 15 závodů na různých místech České republiky, z nichž 3 nesou jméno hlavního partnera ŠKODA AUTO. Jde o závody v Hustopečích u Brna (8. srpna), Mladé Boleslavi (12. září) a ve Vrchlabí (17. října). Nejen na těchto podnicích bude mladoboleslavská automobilka přítomna svým doprovodným programem a prezentací sortimentu ŠKODA Originální příslušenství. V něm zaujmou nejen modely horských i silničních bicyklů, ale rovněž sportovní oblečení pro cyklisty, zařízení pro převoz jízdních kol ve voze a další doplňky. Aktuální kolekce jízdních kol značky ŠKODA zahrnuje 17 modelů – od dětského kola přes klasická městská kola, kvalitní horská a závodní kola až po elektrokola. Praktické skládací kolo, které se vejde do kufru každého vozu ŠKODA, nezapře firemní filozofii Simply Clever.

V každém místě bude připravena soutěž pro návštěvníky, kteří mohou vyhrát cyklistické doplňky, příslušenství nebo dárkové předměty se značkou ŠKODA. „S cyklistikou je spojena nejen minulost značky ŠKODA, ale také její přítomnost,“ říká vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Česká republika Petr Janeba. „ŠKODA AUTO je již mnoho let jedním z největších partnerů cyklistiky. Vedle světově proslulých závodů jako Tour de France nebo Vuelta se angažuje také v řadě menších cyklistických podniků na území ČR. Série závodů Kolo pro život, určená převážně amatérským jezdcům, každoročně oslovuje tisíce lidí. Proto nás těší, že můžeme být u toho a v rámci jednotlivých podniků prezentovat značku ŠKODA, která má co nabídnout nejen motoristům, ale právě i cyklistům,“ dodává Petr Janeba.

První závod série Kolo pro život 2020 startuje již 27. června na Orlíku. Do konce října se uskuteční dalších 14 podniků, jichž se opět zúčastní jak profesionálové, tak i amatéři a rekreační jezdci všech věkových kategorií včetně dětí. V každé lokalitě bude vytyčeno několik tratí s různou obtížností, aby si každý dokázal vybrat dle svých vlastních možností. Seriál Kolo pro život prokázal svou životaschopnost, když se jeho závodů v uplynulých 20 letech zúčastnilo více než 250 000 aktivních cyklistů. Pro letošní ročník připravili organizátoři novinku v podobě fotografií ze všech závodů i tras pro všechny závodníky – a to zcela zdarma. Účastníci si budou moci stáhnout jakoukoliv fotografii a sdílet ji se svými přáteli ma sociálních sítích.

Společnost ŠKODA AUTO podporuje cyklistiku na všech úrovních již od samých počátků své existence. Ostatně když ji v roce 1895 Václav Laurin a Václav Klement v Mladé Boleslavi zakládali, byla to tehdy manufaktura na výrobu jízdních kol. Kromě řady partnerství s cyklistickými závody provozuje multikanálovou platformu We Love Cycling, která propojuje značku ŠKODA s cyklistickou tématikou. Každý, kdo chce být součástí cyklistické komunity, si zde může vedle článků o pozitivním účinku cyklistiky na zdraví člověka přečíst také o efektivním tréninkovém plánu. Online magazín www.welovecycling.cz přináší zajímavé příběhy, originální videa a jedinečné reportáže ze světa cyklistiky. Kromě toho tam lze najít inspiraci při plánování cyklovýletů i zajímavé nápady, jak pro jízdu na kole nadchnout rodinu, přátele a známé.

Kalendář závodů Kolo pro život 2020:
27.-28.6. Orlík Tour Kooperativy
4.7. Bikemaraton Drásal České spořitelny