#SKODAAUTOpomaha: ŠKODA AUTO daruje balíčky pracovníkům v první linii v Kvasinách a Vrchlabí

› ŠKODA AUTO daruje balíčky pracovníkům v první linii, mezi které patří lékaři, zdravotní sestry, záchranáři a pracovníci sociálních služeb
› Tito pracovníci dostanou balíček obsahující vitamíny k posílení imunity, osobní dezinfekci, respirátory a další produkty
› Na pomoc v regionech, kde automobilka působí prostřednictvím svých výrobních závodů, připravila společnost ŠKODA AUTO spolu s Nadačním fondem ŠKODA AUTO celkem 3000 balíčků

Kvasiny/Vrchlabí, 10. prosince 2020 – Společnost ŠKODA AUTO pokračuje v další pomoci pracovníkům, kteří v první linii pomáhají s dopady nemoci covid-19. Nejnovějším příspěvkem jsou balíčky s vitamíny, dezinfekcí, respirátory a dalšími výrobky zaměstnancům nemocnic a zařízení sociální péče v okolí výrobních závodů v Kvasinách a ve Vrchlabí. Zástupci Nadačního fondu ŠKODA AUTO podobnou pomoc již dříve předali personálu Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi a desítek dalších zařízení. Celkem se jedná o 3000 balíčků.

„Jsem rád, že společnost ŠKODA AUTO může ocenit to, co je důležité pro všechny občany: pomoc a nasazení lidí, kteří nám pomáhají ochránit zdraví a lidské životy,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva automobilky za oblast řízení lidských zdrojů a člen dozorčí rady Nadačního fondu ŠKODA AUTO.

Podpůrné balíčky jsou určeny pro záchranáře a pracovníky sociálních služeb. Vedle praktické stránky dostalo balení, jež obsahuje důležité prostředky pro posílení imunity a ochranu zdraví, také stylizovaný obal, který má zdůraznit, že jde o formu poděkování za jejich mimořádné nasazení.

Balíčky jsou za dodržení přísných hygienických pravidel doručovány adresátům v okolí výrobních závodů v Kvasinách a Vrchlabí. Jedná se například o Nemocnici Rychnov, Ústav sociální péče Kvasiny, Nemocnici Vrchlabí a Domov pro seniory Vrchlabí. Stejný balíček dostala i další zařízení v Mladé Boleslavi. Celkem směřuje pomoc k desítkám organizací ve všech regionech, kde ŠKODA AUTO působí prostřednictvím svých výrobních závodů.

Společnost ŠKODA AUTO pomáhá v souvislosti s opatřeními proti šíření koronaviru již od jarních měsíců. Automobilka podporuje humanitární organizace v České republice předáním 100 vozů ŠKODA OCTAVIA, zápůjčkou sdílených skútrů, přímými finančními dary i rozsáhlou materiální pomocí. Například jen města Rychnov nad Kněžnou a Vrchlabí dostala po 2 milionech korun. Během jarní vlny pomohla automobilka na svých 3D tiskárnách vyrobit ve spolupráci s CIIRC ČVUT v Praze a oddělením technického vývoje ochranné znovu použitelný respirátor FFP3. Všem svým zaměstnancům také nabízí zdarma prověření zdravotního stavu antigenními testy, ke dnešnímu dni jich ŠKODA AUTO provedla přibližně 3000.

Veškerým činnostem, které ŠKODA AUTO vyvíjí pod hlavičkou #SKODAAUTOpomaha s cílem zabránit šíření nemoci covid-19, se blíže věnují internetové stránky www.skodaautopomaha.cz.