ŠKODA AUTO se stala oficiálním sponzorem letošního Mistrovství světa v silniční cyklistice UCI

› ŠKODA AUTO poskytne 122 doprovodných vozidel
› Mistrovství světa v silniční cyklistice UCI se koná od 22. do 30. září v Tyrolsku
› Podél tratí se očekává účast zhruba 500 000 fanoušků; více než 200 milionů diváků sleduje každoročně mistrovství světa na televizních obrazovkách

Mladá Boleslav, 10. srpna 2018 – ŠKODA AUTO dále rozšiřuje své aktivity v oblasti cyklistiky. Česká automobilka bude vystupovat v roli oficiálního sponzora na mistrovství světa v silniční cyklistice, pořádaném Mezinárodní cyklistickou unií UCI (Union Cycliste Internationale), které se bude konat od 22. do 30. září 2018 v rakouské spolkové zemi Tyrolsko. Pro celkem dvanáct závodů s cílem v tyrolské metropoli Innsbrucku poskytne ŠKODA AUTO organizátorům 122 doprovodných vozidel. Kromě toho bude logo značky ŠKODA viditelně zastoupeno i podél tratí.

Televizní přenosy z Mistrovství světa v silniční cyklistice mužů a žen bude na celém světě s napětím sledovat více než 200 milionů diváků ze 150 zemí. K nim přibude kolem 500 000 fanoušků, kteří budou při dvanácti závodech fandit nejlepším světovým cyklistům přímo na trati. Přibližně 1 000 sportovců se zúčastní mistrovství světa ve dvou různých disciplínách: časovce a klasickém silničním závodě. Na rozdíl od Tour de France či Giro d’Italia však aktéři MS startují za svou domovskou zemi ve svém národním dresu. Letošní motto závodu zní „Riding the Heart of the Alps“. Trasy vedou malebnou tyrolskou krajinou a zahrnují i extrémní až 28% stoupání.

Člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast prodeje a marketingu Alain Favey říká: „ŠKODA a cyklistika patří k sobě. Naše aktivity na poli cyklistiky jsou důkazem mimořádného vztahu naší společnosti k jízdnímu kolu, s nímž v roce 1895 začala naše historie. Jako hlavní sponzor podporujeme už dvě velké mezinárodní cyklistické akce – Tour de France a závod kolem Španělska „Vuelta.“ Teď spektrum našich aktivit rozšiřujeme další vrcholnou událost sezóny – o Mistrovství světa v silniční cyklistice UCI.“

Závody v jednotlivých disciplínách startují v údolí Ötztal a ve městech Hall-Wattens, Rattenberg a Kufstein. Cílem všech závodů je zámek Hofburg v srdci tyrolské metropole Innsbrucku. Nejdelší závod – elitní silniční závod mužů, který startuje v Kufsteinu – se pojede 30. září na trati dlouhé 254,2 kilometrů. Jezdci přitom musí překonat celkové stoupání zhruba 5 000 výškových metrů. O den dříve bude dámská elita bojovat o vítězství na 156,2 kilometrů dlouhé trati z Kufsteinu do Innsbrucku, na které bude muset překonat celkem 2 413 výškových metrů.

Aktivity na poli cyklistiky jsou důkazem mimořádného vztahu značky ŠKODA k jízdnímu kolu
Vášeň pro cyklistiku sahá ve společnosti ŠKODA AUTO až do samých počátků historie podniku. V roce 1895 založili Václav Laurin a Václav Klement v Mladé Boleslavi továrnu na výrobu jízdních kol. Už o deset let později vyjel z výrobních hal mladé firmy první automobil – Voiturette A. V roce 1925 došlo k fúzi automobilky Laurin & Klement s koncernem ŠKODA.

Společnost ŠKODA AUTO byla letos už popatnácté oficiálním partnerem a dodavatelem oficiálních vozů Tour de France a také počtvrté sponzorovala Zelený trikot pro nejlepšího sprintéra. Automobilka kromě toho podporuje i závod okolo Španělska „Vuelta“ a další mezinárodní cyklistické závody. Český výrobce podporuje i řadu dalších národních a mezinárodních významných cyklistických akcí. Cyklistické doplňky jsou také pevnou součástí rozšířené nabídky produktů značky.