• cz

ŠKODA Plus: Významný nárůst prodejů ojetých vozů s pohonem na CNG

Obě nádrže na zemní plyn mají celkový objem maximálně 97 litrů, resp. 15 kg zemního plynu při tlaku 200 barů. Jsou upevněny na speciálním rámu pod podlahou zavazadlového prostoru. Nádrž na benzin pojme 50 litrů.

› Meziroční růst prodejů ojetých vozů ŠKODA OCTAVIA G-TEC o více než 300 %
› ŠKODA Plus Roční vozy: meziroční růst o 31 %
› Za prvních osm měsíců roku prodáno téměř 28 000 prověřených ojetých vozů
› ŠKODA Plus: 132 prodejních míst, více než 6 000 vozů v nabídce

Praha, 19. září 2017 – Program prověřených ojetých vozů ŠKODA Plus zaznamenal v období leden až srpen 2017 významný meziroční růst jak v celkových prodejích, tak ve všech jednotlivých kategoriích vozů. Nejvyšší meziroční růst zaznamenal model ŠKODA OCTAVIA G-TEC s pohonem na stlačený zemní plyn.

„Dosavadní úspěchy programu ŠKODA Plus v letošním roce ilustrují postupnou kultivaci domácího trhu s ojetými vozy, kdy zákazníci v rostoucí míře upřednostňují jistotu a kvalitní služby i při koupi ojetého vozu,“ říká Miroslav Bláha, vedoucí prodeje ŠKODA AUTO Česká republika. „Speciálně mě těší růst prodejů ekologických a ekonomicky výhodných ojetých vozů OCTAVIA G-TEC, které v programu ŠKODA Plus zaujaly jak soukromé zákazníky, tak živnostníky a menší firmy,“ dodává Miroslav Bláha.

ŠKODA OCTAVIA G-TEC je dlouhodobě nejprodávanějším novým vozem s pohonem na alternativní paliva v České republice. S postupně rostoucí nabídkou ojetých vozů si OCTAVIA G-TEC buduje obdobnou pozici i na trhu ojetých vozů. V programu prodeje ojetých vozů ŠKODA Plus se za prvních osm měsíců letošního roku prodalo 310 vozů OCTAVIA (185 ks OCTAVIA COMBI) s pohonem na CNG, což představuje nárůst přes 350 % oproti 88 kusům za stejné období loňského roku. Za tímto úspěchem stojí především rozšiřující se nabídka tzv. Ročních ale i Vyzkoušených vozů, a také nižší kupní cena za prověřené a kvalitní vozy oproti vozům zcela novým. Průměrná prodejní cena letos prodaného vozu OCTAVIA G-TEC činila 430.000 Kč, průměrný nájezd pak 24 080 km. Zákazníci si od prodejců ŠKODA Plus odvezli 30 ks CNG vozů OCTAVIA z roku 2014 (průměrný nájezd 37 800 km), 125 ks z roku 2015 (prům. nájezd 25 800 km) a 155 ks Ročních vozů s průměrným nájezdem 22.750 km.

V programu ŠKODA Plus bylo v období od ledna do srpna 2017 prodáno téměř 28.000 vozů, což proti loňským necelým 24 800 představuje 18% meziroční růst. V kategorii Ročních vozů bylo prodáno 11 000 aut, zájem zákazníků tak meziročně vzrostl o 31 %. Prodeje Vyzkoušených ojetých vozů ve věku 2-5 let meziročně rostly o 16 % a kategorie Ojetých vozů (nad pět let věku) zaznamenala 8% růst a prodej přes 10.500 vozů.

Nejpopulárnějším modelem v programu ŠKODA Plus je ŠKODA OCTAVIA s 28 % z celkových prodejů. Stejně tak v prodejích v nejoblíbenější kategorii Ročních vozů vede ŠKODA OCTAVIA a ŠKODA OCTAVIA COMBI s 31% podílem, následují řady FABIA s 25 % a RAPID s 20 %. Na roční modely SUPERB a CITIGO připadlo v letošních prvních osmi měsících shodně 8 %, vozy YETI si odvezlo 5 % zákazníků. Výborný vstup na trh ojetých vozů zaznamenaly také zánovní vozy KODIAQ, jejichž první kusy přišly do nabídky ŠKODA Plus koncem dubna a do počátku září se prodalo již 234 vozů.

Program ŠKODA Plus aktuálně nabízí téměř šest a půl tisíce vozů, z nichž takřka polovinu (48 %) tvoří Roční vozy a 28 % Vyzkoušené ojeté vozy ve stáří 2-5 let. Aktuálně je v nabídce ŠKODA Plus také 145 vozů OCTAVIA G-TEC. Nabídka prověřených ojetých vozů ŠKODA Plus je zákazníkům k dispozici na 132 prodejních místech a portálu www.skodaplus.cz.