Zelenou trofej od Škoda Design si z Tour de France Femmes avec ZWIFT
odváží belgická cyklistka Lotte Kopecky

› Celkovou vítězkou Tour de France Femmes avec ZWIFT je Nizozemka Demi Vollering
› Belgická jezdkyně Lotte Kopecky získala zelenou trofej navrženou týmem Škoda Design za vítězství v bodovací, tzv. „sprinterské“ soutěži
› Škoda Auto podruhé podpořila největší ženský profesionální cyklistický závod na světě jako oficiální hlavní partner a dodavatel vozů
› Na znamení diverzity, rovnosti a spravedlnosti doprovodil závodnice do cíle v Pau designově unikátní vůz Enyaq Coupé Respectline

Mladá Boleslav, 31. července 2023 – Druhý ročník závodu Tour de France Femmes avec ZWIFT skončil včera v Pau poté, co závodnice zdolaly osm etap a 956 kilometrů. Celkovou vítězkou se stala nizozemská závodnice Demi Vollering. Vítězka bodovací soutěže Belgičanka Lotte Kopecky převzala zelenou trofej z českého křišťálu, kterou navrhl tým Škoda Design. Škoda Auto byla podruhé v řadě oficiálním hlavním partnerem a dodavatelem vozů největšího profesionálního cyklistického závodu žen na světě. Organizátorům automobilka poskytla 34 plug-in hybridních a plně elektrických vozů, konkrétně modely Octavia iV, Superb iV a Enyaq iV, přičemž plně elektrické SUV sloužilo jako ředitelský vůz, tzv. „Red Car.“

„Srdečně blahopřeji celkové vítězce Demi Vollering a všem dalším účastnicím za jejich obdivuhodné výkony v tomto náročném a napínavém závodě. Tour de France Femmes avec ZWIFT je výjimečná událost, jejíž dopady sahají daleko za hranice sportu. Jakožto největší profesionální cyklistický závod žen na světě přispívá ke zvýšení zájmu veřejnosti o tento úžasný sport a zároveň posiluje význam rovného přístupu. Tuto akci sponzorujeme od samého počátku, a to i proto, abychom ještě více podpořili diverzitu, rovné příležitosti a férovost. Náš závazek k těmto hodnotám ztělesňuje vůz Enyaq Coupé Respectline, který doprovodil závodnice do cíle.“

Maren Gräf, členka představenstva Škoda Auto pro oblast Lidé a kultura

Trofej pro vítězku bodovací soutěže navrhoval tým Škoda Design
Škoda Auto byla také opět sponzorem zeleného trikotu pro vedoucí jezdkyni bodovací, tzv. „sprinterské“ soutěže. Tu ovládla Belgičanka Lotte Kopecky a na pódiu v Pau převzala zelenou trofej z českého křišťálu navrženou týmem Škoda Design. Ostře definované rovné linie na poháru připomínají výplet kola. Přesnost a techničnost trofeje představuje paralelu k výrobě jízdních kol a automobilů. Tradičními technikami tento design zhmotnila sklářská společnost Lasvit v Novém Boru.

Cyklistky urazily během osmi dní bezmála tisíc kilometrů
Na trase měřící 956 kilometrů musely jezdkyně z 27 zemí zdolat osm etap: čtyři rovinaté, dvě kopcovité, jednu horskou a jednu individuální časovku, která je dovedla do cíle v Pau. Poté, co 23. července odstartovaly v Clermont-Ferrand, přejely závodnice během následujících sedmi dní dvě pohoří, přičemž celkové převýšení přesáhlo 14 000 metrů. V cíli sedmé etapy, v pyrenejském průsmyku Col du Tourmalet, vystoupaly do nejvyššího bodu závodu, v nadmořské výšce 2 110 metrů. Po celou dobu cyklistky na trati doprovázelo 34 plug-in-hybridních a plně elektrických vozů Škoda. Ředitelce závodu Marion Rousse sloužilo jako velitelský vůz, tzv. „Red Car“, elektrické SUV Enyaq iV.

Jízda vozu Škoda Enyaq Coupé Respectline za rovné příležitosti
Sportovkyně na poslední, 22.6 kilometrů dlouhé etapě doprovodil vůz Škoda Enyaq Coupé Respectline, aby vyzdvihl důležitost diverzity, rovnosti a spravedlnosti ve všech aspektech života. Smyslem tohoto jedinečného vozu je podpora rovného a spravedlivého přístupu ke každému, bez ohledu na původ, národnost, věk, pohlaví, vyznání, sexuální orientaci, genderovou identitu a další hlediska.